Παρασκευή, 27 Σεπτ.
22oC Αθήνα

Σεισμός στην Ιταλία: Εικόνες απόλυτης καταστροφής [pics, vids]

Σεισμός στην Ιταλία: Εικόνες απόλυτης καταστροφής [pics, vids]

«Ξυπνήσαμε από τις φωνές». Σε μια φράση από τη μαρτυρία μας γυναίκας αποτυπώνει πλήρως τις πρώτες στιγμές από τον ισχυρό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που συγκλονίζει την Ιταλία. Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μόνο κόμπο στο στομάχι προκαλούν. Το πρώτο φως της μέρας αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής.

Η Eve Read και ο σύζυγός της ξύπνησαν από τον σεισμό και όπως περιέγραψε στο CNN κοιμόταν μαζί με τον σύζυγό της όταν στις 03:36 έγινε ο σεισμός. Το ζευγάρι βρισκόταν στο Μόντε Σαν Μαρτίνο για διακοπές και έμενε σε μια ανακαινισμένη φάρμα 200 ετών. Η πρώτη της αντίδραση ήταν να πάει στο διπλανό δωμάτιο να δει αν τα παιδιά της ήταν καλά. Κανείς τους δεν τραυματίστηκε αλλά είδε πως το ταβάνι σε ένα από τα μπάνια του σπιτιού είχε καταρρεύσει!

Από την πρώτη στιγμή, κάτοικοι βγήκαν τρομαγμένοι στο δρόμο. Το γύρο του κόσμου κάνει και το video με έναν αστυνομικό να ψάχνει μόνος με έναν φακό στα συντρίμμια για να εντοπίζει επιζώντες.

Οι εικόνες και τα video που ακολουθούν αποτυπώνουν την απόλυτη καταστροφή που έφερε ο σεισμός στην κεντρική Ιταλία, ένας σεισμός που ξύπνησε εφιαλτικές μήνες από την Άνοιξη του 2009, όταν ο Εγκέλαδος είχε ισοπεδώσει την Λ’ Άκουιλα και είχε προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 300 ανθρώπων.

Φωτογραφίες: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε