Κόσμος

Σεισμός στην Κρήτη: Έγινε αισθητός και στην Αίγυπτο

Αισθητός και στην Αίγυπτο έγινε ο σημερινός σεισμός στην Κρήτη, φέρνοντας μάλιστα κατά σύμπτωση μνήμες από το μεγάλο σεισμό των 5,6 Ρίχτερ το 1992.

Ο σεισμός στην Αίγυπτο είχε συμβεί ακριβώς 29 χρόνια πριν, στις 12 Οκτωβρίου του 1992, προκαλώντας τότε τον θάνατο σε 541 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 6.522 άτομα, μένοντας στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς στη Χώρα του Νείλου.

Όπως ανέφερε και η «Αλ Αχράμ», σήμερα πολλοί χρήστες μέσων κοινωνικών δικτύων αναφέρθηκαν στο σεισμό της Κρήτης, που έγινε αισθητός στη μεσογειακή πόλη Μάρσα Ματρούχ αλλά και το Κάιρο και την Γκίζα.

Μάλιστα, οι αναφορές αυτές έγιναν πριν ακόμη και την ανακοίνωση του Εθνικού Ινστιτούτου Αστρονομίας και Γεωφυσικής της Αιγύπτου, που έκανε λόγο για το σεισμό, μεγέθους 6,4 Ρίχτερ, που σημειώθηκε νότια της Κρήτης, σε απόσταση 314 χιλιομέτρων βόρεια των μεσογειακών ακτών της αιγυπτιακής επαρχίας Μάρσα Ματρούχ στις 11:24 π.μ.

Πάντως, μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην Αίγυπτο λόγω του σεισμού.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστικές συνομιλίες της κυβέρνησης Τραμπ με την Χαμάς για την παράδοση των Αμερικανών ομήρων αποκαλύπτει το Axios
Ενώ οι ΗΠΑ διαβουλεύτηκαν με το Ισραήλ σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής σε συνομιλίες με τη Χαμάς, το Ισραήλ έμαθε για συγκεκριμένες πτυχές της διαπραγμάτευσης μόνο μέσω άλλων καναλιών
Μαχητές της Χαμάς κατά την πρόσφατη απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων REUTERS