Κυριακή, 29 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Μαρτυρία Έλληνα στο newsit.gr – «Εικόνες καταστροφής, δεν υπάρχουν καύσιμα»

Σεισμός στην Τουρκία: Μαρτυρία Έλληνα στο newsit.gr – «Εικόνες καταστροφής, δεν υπάρχουν καύσιμα»

Στην Τουρκία βρίσκεται ακόμα ο Νίκος Καρύδας, βοηθός προπονητή της ομάδας Γκαζιάντεπ, παρά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Ο κ. Καρύδας, μίλησε στο newsit.gr και σημείωσε πως πλέον μένει στο αυτοκίνητό του και προσπαθεί να εφοδιαστεί με τρόφιμα, ενώ όπως είπε ανησυχεί γιατί δεν υπάρχει επάρκεια σε καύσιμα.

Στις φωτογραφίες και στα βίντεο που παρουσιάζει το newsit.gr, φαίνονται τα χαλάσματα που άφησαν πίσω τους οι φονικοί σεισμοί που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, αλλά και οι προσπάθειες των ανθρώπων που έχουν μείνει χωρίς σπίτι, να ζεσταθούν, ανάβοντας μικρές φωτιές στον δρόμο.

«Μένουμε όλοι στα αυτοκίνητα, έχει πάρα πολύ κρύο, χθες το βράδυ είχε -10. Σήμερα το πρωί έγιναν δύο ανησυχητικές σεισμικές δονήσεις. Όλοι είναι σε αλάνες. Τα βενζινάδικα που έχουν μέσα μίνι μάρκετ είναι όλα άδεια. Σήμερα το πρωί βρήκα ένα μίνι μάρκετ που ήταν ανοιχτό, μπήκα μέσα και είδα εικόνες καταστροφής. Εφοδιάστηκα με κάποια τρόφιμα, αλλά δεν υπάρχει επάρκεια σε καύσιμα, δυστυχώς» περιγράφει ο κ. Καρύδας.

Στη συνέχεια, περιγράφει την εικόνα που αντίκρισε και δεν θα μπορέσει να ξεχάσει «η εικόνα που μου έχει μείνει είναι ένα κτήριο που έχει καταρρεύσει και κάποια στιγμή βρίσκουν κάτι οι άνδρες των σωστικών συνεργείων, αλλά δεν το άντεξα, δεν άντεξα να δω».

Τέλος σημείωσε πως: «Επικρατεί απόλυτη ησυχία για να μπορούν να αφουγκραστούν κάποιον ήχο που μπορεί να ακούγεται κάτω από τα συντρίμμια».

Αναστασία Σταματοπούλου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις