Κόσμος

Σεισμός στο Μαρόκο: «Ισχυρή δόνηση με μεγάλη διάρκεια» περιγράφει Έλληνας

Ισχυρός και με μεγάλη διάρκεια ήταν ο σεισμός εντάσεως 6,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στο Μαρόκο, τα ξημερώματα του Σαββάτου (09.09.2023).

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των Αρχών, οι νεκροί από τον σεισμό στο Μαρόκο ανέρχονται στους 1037 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 300.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο την επαρχία αλ Χαούζ στο Μαρόκο, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές, ενώ η διάρκειά του ξεπέρασε τα 20 δευτερόλεπτα!

Είκοσι Έλληνες που συμμετείχαν στο παγκόσμιο συνέδριο των γεωπάρκων της UNESCO στο Μαρακές έζησαν τις τρομακτικές στιγμές. “Είμαστε όλοι καλά”, είπε στην ΕΡΤ ο Γεωλόγος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης, Χαράλαμπος Φασουλάς.  Όπως περιέγραψε, η δόνηση ήταν αρκετά ισχυρή και μεγάλη σε διάρκεια.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς κατηγορεί για «κατάφωρη παραβίαση» της συμφωνίας το Ισραήλ που καθυστερεί την απελευθέρωση των Παλαιστινίων φυλακισμένων
Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ για "κατάφωρη παραβίαση" της συμφωνίας εκεχειρίας μετά την απόφαση του Ισραήλ να καθυστερήσει την απελευθέρωση...
Στιγμιότυπο από απελευθέρωση ομήρων