Κόσμος

Σερβία: Δυο τρένα ακινητοποιημένα μέσα στο χιόνι!

Δύο τρένα, που εκτελούσαν το δρομολόγιο Βελιγράδι - Βουδαπέστη, παραμένουν ακινητοποιημένα από το χιόνι, κοντά στην πόλη Βίρμπας, 130 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Σερβίας.

Τα σωστικά συνεργεία και ο στρατός ξεκίνησαν, σήμερα το πρωί, την εκκένωση του ενός εκ των δύο τρένων, στον οποίο επιβαίνουν 100 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί. Η κατάσταση στη Σερβία είναι δραματική, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι χιονοπτώσεις είναι παρατεταμένες και η ταχύτητα των ανέμων έφτασε τα 168 χλμ. την ώρα.

Στον διεθνή αυτοκινητόδρομο Ε-75, στην κωμόπολη Φέκετιτς, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία, περίπου 200 αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα για περίπου 16 ώρες. Κάποιοι από τους αποκλεισμένους, με τους οποίους επικοινώνησαν τηλεφωνικά δημοσιογράφοι των τοπικών ΜΜΕ, αναφέρουν ότι το ύψος του χιονιού, στον δρόμο είναι 40 εκατοστά, αλλά δεν υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα. Όσοι μάλιστα είχαν φτυάρια στα αυτοκίνητα τους, ξεκίνησαν να καθαρίζουν οι ίδιοι τον αυτοκινητόδρομο.

Η συνοριακή διάβαση «Χόργκος» με την Ουγγαρία έκλεισε εξαιτίας της χιονοθύελλας. Οι σερβικές Αρχές απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις στους πολίτες, στη Βοϊβοντίνα, να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους εάν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματικές ώρες για οδηγούς που αποκλείστηκαν μέσα στα χιόνια στη Σερβία

Κανονικά η αποστολή του ΔΝΤ στη Σερβία εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Η Πρίστινα δεν θα επιτρέψει τη διοργάνωση σερβικών, πρόωρων, βουλευτικών εκλογών στο Κόσοβο

“Ιστορική ημέρα” για τη Σερβία η έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρή πενταμελής οικογένεια από επίθεση σε καταυλισμό στη Γάζα - Στους 23 οι νεκροί από πλήγμα σε σπίτι στη Τζαμπάλια
Ο καταυλισμός αλ Μαουάσι έχει γίνει επανειλημμένα στόχος αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ, με τον στρατό να δηλώνει ότι στοχοθετεί υποδομές από τις οποίες δρα η Χαμάς
Άνθρωποι συγκεντρώνονται κοντά στα πτώματα Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα (δεν απεικονίζονται), στο νοσοκομείο Nasser, στο Khan Younis, στη νότια Λωρίδα της Γάζας
Το Βατικανό ετοιμάζεται να κλείσει το φέρετρο του Πάπα Φραγκίσκου - Πάνω από 128.000 πιστοί στο λαϊκό προσκύνημα
Δεκάδες χιλιάδες πενθούντες έχουν κάνει ουρές για ώρες για να αποτίσουν τα τελευταία τους σέβη στον ποντίφικα, του οποίου το φέρετρο θα κλείσει στις 8 το απόγευμα
Το σώμα του Πάπα Φραγκίσκου αναπαύεται μέσα στο φέρετρό του, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό