Κόσμος

Σερβία: Στην τελική ευθεία ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά τα ονόματα όσων θα κληθούν να στελεχώσουν τη σερβική κυβέρνηση κατά τον ανασχηματισμό, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

 Όπως είπε, παράλληλα συνεχίζονται και οι επαφές με ξένους ειδικούς, οι οποίοι ενδέχεται να αναλάβουν καθήκοντα στο νέο κυβερνητικό σχήμα, σε θέσεις π.χ. συμβούλων. “Η ουσία είναι να οικοδομήσουμε μια ισχυρή και οικονομικά σταθερή Σερβία, που θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του λαού της, όπου κι αν αυτός βρίσκεται” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσιτς.

“Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ικανούς ανθρώπους στην κυβέρνηση, επειδή η Σερβία θα πρέπει να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί – κυρίως τα οικονομικά – και να υπάρξει πλήρης εγκαθίδρυση της έννομης τάξης” πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη ένας “πυρετός” διαβουλεύσεων στη Σερβία για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό της χώρας Ίβιτσα Ντάτσιτς να δείχνει την “πόρτα” της εξόδου στο κόμμα των Ενωμένων Σερβικών Περιφερειών (URS) και τον ηγέτη του και υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Μλάτζαν Ντίνκιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κανείς δεν χάνεται! Ο Στρος Καν γίνεται σύμβουλος στη σερβική κυβέρνηση

Στόχος της κυβέρνησης η μείωση της ανεργίας, δήλωσε ο Ντάσιτς

“Στις 31 Ιανουαρίου ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματέυσεις για τη Σερβία

Συμφωνίες με Σερβία και Βουλγαρία, για συνεργασία στη γεωργία και την ασφάλεια στη διακίνηση προϊόντων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στην Δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα
Πιτ Χέγκσεθ
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1