Τετάρτη, 7 Αυγ.
30oC Αθήνα

Σφαγή Τσάρλεστον: Οι μέρες πριν το μακελειό – Οι φίλοι του είχαν κρύψει το όπλο

Σφαγή Τσάρλεστον: Οι μέρες πριν το μακελειό – Οι φίλοι του είχαν κρύψει το όπλο

Σε ένα λυόμενο με δύο φίλους του ζούσε τις ημέρες πριν από το φονικό που συγκλόνισε τον κόσμο ο μακελάρης του Τσάρλεστον Dylann Roof.

Όταν ρωτήθηκε για το Glock τους είπε ότι ήταν δώρο του πατέρα του για τα 21α γενέθλιά του επειδή ήταν μικρόσωμος και δεν ένιωθε πως θα μπορούσε να προστατεύσει τον εαυτό του.

Αποκάλυψαν ότι δύο ημέρες πριν από το μακελειό σε εκκλησία με 9 νεκρούς τους είχε δείξει μια τσάντα που ήταν γεμάτη περιοδικά και σφαίρες που χρησιμοποίησε στη ρατσιστική επίθεση.


Ο νεαρός κοιμόταν σε ένα στρώμα που βρισκόταν στο πάτωμα και περνούσε τις ημέρες του πίνοντας και παίζοντας βιντεοπαιχνίδια με τον Joe Meek, 20, και έναν παλιό φίλο του από το Knoll High School.

Μαζί τους έμεναν τα αδέρφια του Joe Jacob, 15, και Justin, 17, ο φίλος τους Sam Wiggins, 19, και τρία σκυλιά.

Τα αδέρφια Meek παραδέχονται ότι υπήρχαν ανησυχητικά σημάδια αλλά δεν πίστευαν ότι ο Dylann ήταν σοβαρός αν και εξαπέλυε ρατσιστικές προσβολές και ζητούσε φυλετικό διαχωρισμό.


Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, όπως θυμάται ο Justin, ο Dylann του ζήτησε να τον βγάλει φωτογραφία ενώ θα έκαιγε την αμερικανική σημαία και αρνήθηκε.

Πιο πρόσφατα, πριν από 2 περίπου εβδομάδες, έπιναν βότκα και τους είπε ότι θα πυροβολούσε μερικούς ανθρώπους. Ο τρόπος που το είπε τους έκανε να φοβηθούν.

Έτσι ο Joey έκρυψε το όπλο του στο σαλόνι αλλά τελικά το έβαλε ξανά στο φορτηγό του την επόμενη μέρα για να μην έχει μπλεξίματα με την Αστυνομία. Απόφαση που τώρα μετανιώνει.

“Την Τρίτη είχαμε πάει όλοι μαζί για μπάνιο στη λίμνη. Είχε μια τσάντα γεμάτη περιοδικά, τα κρατούσε ψηλά και έλεγε “δείτε τα περιοδικά μου”.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδαμε. Μας είπε ότι θα πήγαινε να δει το Jurassic World και πως θα περνούσε την Τετάρτη αν δεν έμενε στο σπίτι της μητέρας ή του πατέρα του. Η επόμενη φορά που τον είδαμε ήταν στις ειδήσεις”.

Ο Jacob ανέφερε ότι ο Dylann ήθελε το όπλο για να προστατεύει τον εαυτό του. “Ήταν μικρό παιδί και ένιωθε ότι δεν ήταν σε θέση να αντεπιτεθεί.

Ήθελε κάτι σε περίπτωση που κάποιος του επιτεθεί. Δεν τον απειλούσε κάποιος ή κάτι”.

Τα αδέρφια Meek ανέφεραν ότι δεν είχαν ακούσει τον Dylann να λέει ότι εργαζόταν με κάποιον για το αιματηρό σχέδιό του.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε