Κόσμος

Σιγκαπούρη: Εγκαινιάζεται ο πιο ψηλός καταρράκτης κλειστού χώρου! – video

Στις 17 Απριλίου, εγκαινιάζεται ο αερολιμένας Jewel Changi Airport στη Σιγκαπούρη και ο κόσμος αποκτά τον υψηλότερο καταρράκτη σε κλειστό χώρο.

Το ύψους 40 μέτρων “Rain Vortex” επιτρέπει στο νερό να πέφτει από έναν “οφθαλμό” στον υάλινο θόλο του κτιρίου το οποίο έχει σχεδιάσει το αρχιτεκτονικό γραφείο “Safdie Architects” με έδρα, επίσης, τη Σιγκαπούρη.

Μηχανικός της από γυαλί και ατσάλι οροφής είναι ο Buro Harold, ενώ ο Peter Walker και το γραφείο “Partners Landscape Architects” σχεδίασαν το με ελεγχόμενες κλιματικές συνθήκες εσωτερικό δάσος.

Οι καταιγίδες είναι συχνές στη Σιγκαπούρη και, κατά συνέπεια, το “Rain Vortex” έχει σχεδιαστεί να διοχετεύει το νερό της βροχής με ρυθμό 10.000 γαλόνια το λεπτό. Η ροή του νερού θα δροσίζει τον αέρα κάτω από τον θόλο και οι ποσότητες νερού που θα συλλέγονται θα επαναχρησιμοποιούνται στο κτήριο.

Οι αρχιτέκτονες του “Safdie Architects” – το γραφείο ίδρυσε, το 1964, ο Ισραηλινο-καναδο-αμερικανός αρχιτέκτονας Moshe Safdie – άρχισαν να εργάζονται για το αεροδρόμιο πριν πέντε χρόνια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο ιδρυτής του γραφείου απηύθυνε έκκληση σε αρχιτέκτονες να σχεδιάζουν λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές του κλίματος, με το να κάνουν δομές που θα απαντούν σε πιο ακραίες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες.

“Για κάτι σαν το (αεροδρόμιο) Jewel, αν ήταν σε μια πόλη με εύκρατο κλίμα, το όνειρό μου θα ήταν να το ανοίγω στον αέρα και τη φύση όταν ο καιρός είναι θαυμάσιος” είπε ο Safdie.

Τη νύχτα, ένα 360 μοιρών show “Ήχος και Φως” θα προβάλλεται πάνω στο “Rain Vortex”. Το νέο κτίριο είναι συνδεδεμένο με το δημόσιο δίκτυο μεταφορών της Σιγκαπούρης και, με πεζογέφυρες, με τα terminals 1, 2 και 3 του αερολιμένα.

Εκτός από πύλη του αερολιμένα, τα εγκιβωτισμένα σε γυαλί 134.000 τετραγωνικά μέτρα του, θα στεγάζουν προορισμό για αγορές και διασκέδαση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπήρχαν πτώματα παντού» λένε μάρτυρες του μακελειού με τους 11 νεκρούς στο Βανκούβερ - Δεν προκύπτει συσχετισμός με τις αυριανές Καναδικές εκλογές
Δεν υπάρχουν αναφορές για το αν η φονική παράσυρση στο Βανκούβερ σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές της χώρας, ενώ η χώρα δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση στο φεστιβάλ
Ιατροδικαστές της αστυνομίας του Βανκούβερ ερευνούν τη σκηνή ενός ύποπτου οχήματος και τα πτώματα των θυμάτων που κείτονται καλυμμένα στο έδαφος, αφού αυτό έπεσε πάνω στο πλήθος σε ένα πάρτι στο Λαπού Λαπού, στο οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, στο Βανκούβερ του Καναδά