Μια εκπρόσωπος της Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι η πτήση SQ22 αναχώρησε στις 18.35 (ώρα Ελλάδας) μεταφέροντας 150 επιβάτες και 17μελές πλήρωμα. Το Airbus A350-900 ULR θα πραγματοποιήσει την μακρύτερη εμπορική πτήση, χωρίς ενδιάμεση στάση από την Σιγκαπούρη μέχρι την Νέα Υόρκη.
Έχει στο πιλοτήριο δύο κυβερνήτες και δύο συγκυβερνήτες που θα εναλλάσσονται μεταξύ τους. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα 13 μέλη του πληρώματος, που θα κάνουν τετράωρα διαλείμματα για να ξεκουράζονται.
Πώς… σκοτώνεις 19 ώρες;
Για τους επιβάτες, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πώς θα περάσουν την ώρα τους: Θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πλουσιοπάροχο μενού, πολλές ταινίες αλλά θα χρειαστούν και αρκετή υπομονή.
“Ανησυχώ λίγο, αναρωτιέμαι τι θα κάνω επί 18 ώρες και 30 λεπτά” μέσα στο αεροπλάνο, παραδέχτηκε πριν την επιβίβαση η 52χρονη Πέγκι Ανγκ, στέλεχος μιας εταιρείας πληροφορικής.
Όσοι δεν προτιμήσουν να διαβάσουν ένα-δυο βιβλία, θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα συνολικής διάρκειας 1.200 ωρών – χρόνος που ισοδυναμεί με επτά εβδομάδες.
Άλλοι επιβάτες, παθιασμένοι με τους αιθέρες, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την πολύωρη πτήση, όπως ο Ντάνι Ονγκ, 50 ετών, που θα επιστρέψει με το ίδιο αεροπλάνο στη Σιγκαπούρη. “Λατρεύω να πετάω!” είπε χαρακτηριστικά.
Στην πτήση από Σιγκαπούρη και ο Ρίτσαρντ Κουέστ!
Σε ένα βίντεο που έχει δημοσιεύσει το CNN στο Twitter, φαίνεται μάλιστα και ο πασίγνωστος παρουσιαστής του δικτύου, Ρίτσαρντ Κουέστ, ο οποίος επιβιβάζεται στο αεροσκάφος κάνοντας λόγο για μια ξεχωριστή εμπειρία!
Δείτε το βίντεο
"There is something exciting about a new flight…" CNN's @richardquest is now aboard the Singapore Airlines flight that will soon become the world's longest. pic.twitter.com/IG47EOFebW
— CNN Travel (@CNNTravel) October 11, 2018
Τι κάνει η εταιρεία για να… διευκολύνει τους επιβάτες
Για να βελτιώσει την εμπειρία της πτήσεις και να περιορίσει το στρες που θα υποστούν οι επιβάτες περνώντας σχεδόν μια ολόκληρη ημέρα στον αέρα, η εταιρεία έχει υψώσει το ταβάνι της καμπίνας και έχει μεγαλώσει τα παράθυρα. Έχει επίσης τοποθετηθεί ειδικός φωτισμός, στόχος του οποίου είναι να περιορίζει το “τζετλαγκ”.
“Η έρευνα δείχνει ότι η ενυδάτωση και η διατροφή είναι σημαντικοί παράγοντες” σε τέτοιου είδους ταξίδια, εξήγησε ο ειδικός σε θέματα πτήσεων Ρένου Μπάλερ. “Ανησυχούμε κυρίως για περιπτώσεις εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης” που μπορεί να προκληθεί από την πολύωρη ακινησία των επιβατών και την αφυδάτωση, είπε από την πλευρά της η Γκέιλ Κρος, σύμβουλος στο εθνικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.
Εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ομαλές, η πτήση μέχρι το αεροδρόμιο Νιούαρκ εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 18 ώρες και 45 λεπτά.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ