Δευτέρα, 19 Αυγ.
33oC Αθήνα

Σικελία: Ναυάγησε ιστιοφόρο γιοτ – «Χτυπήθηκε» από ανεμοστρόβιλο

Σικελία: Ναυάγησε ιστιοφόρο γιοτ – «Χτυπήθηκε» από ανεμοστρόβιλο

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία και το οποίο καταφτάνει σταδιακά στην Ελλάδα, επηρεάζοντας πολλές περιοχές με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς, είχε ως αποτέλεσμα ναυάγιο πολυτελούς σκάφους ανοιχτά της Σικελίας.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, το ναυάγιο συνέβη, όταν το σκάφος «χτυπήθηκε» από ανεμοστρόβιλο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούσαν τα ξημερώματα προς Δευτέρα (19.08.24) ανοιχτά της Σικελίας.

Πρόκειται για το ιστιοφόρο γιοτ Bayesian, μήκους 55 μέτρων που μετέφερε 22 ανθρώπους, και το οποίο βυθίστηκε τα ξημερώματα ανοιχτά του Παλέρμο της Σικελίας.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης, μέχρι τώρα ο τραγικός απολογισμός είναι ένας νεκρός και 6 αγνοούμενοι. 

Η ιταλική ακτοφυλακή και πυροσβέστες διέσωσαν 15 ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα παιδί, αφού το υπό βρετανική σημαία σκάφος, βυθίστηκε, όταν ανεμοστρόβιλος και θαλασσοταραχή έπληξαν την περιοχή κατά την ανατολή του ηλίου.

 

Στο γιοτ επέβαιναν πολλοί Βρετανοί, δύο Αγγλοβρετανοί, ένας Ιρλανδός, ένας Νεοζηλανδός και ένας Σριλανκέζος, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Adnkronos.

Οι διασωθέντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Δύτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από το σκάφος που πλέον βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων και σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου από την ακτή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις