Site icon NewsIT

Σικελία: Ο συνέταιρος του μεγιστάνα Μάικ Λιντς νεκρός σε τροχαίο λίγες ώρες πριν το ναυάγιο

20.08.2024 | 14:34
Σικελία: Ο συνέταιρος του μεγιστάνα Μάικ Λιντς νεκρός σε τροχαίο λίγες ώρες πριν το ναυάγιο

Rescue personnel work in the area where a luxury yacht sank, off the coast of Porticello, near the Sicilian city of Palermo, Italy, August 20, 2024. REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Σβήνουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μετά το ναυάγιο του πολυτελούς ιστιοφόρου γιοτ Bayesian ανοιχτά του Παλέρμο της Σικελίας χθες τα ξημερώματα (19.08.24).

Μόλις μία φράση, «δεν το περιμέναμε», μπόρεσε να αρθρώσει από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, ο καπετάνιος της θαλαμηγού, που βυθίστηκε μόλις «χτυπήθηκε» από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο ανοιχτά της Σικελίας.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι και ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς, όπως και η 18χρονη κόρη του. Πρόκειται για κεντρικό πρόσωπο του δράματος, καθώς αυτός είχε οργανώσει το ταξίδι, θέλοντας να γιορτάσει μαζί με φίλους του την αθώωσή του σε ποινική δίκη, αφού έναν χρόνο βρισκόταν σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η προφητική ανάρτηση του δικηγόρου του Μάικ Λιντς

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Goldman Sachs Τζόναθαν Μπλούμερ και στενός φίλος του Μάικ Λιντς αγνοείται επίσης, μετά το ναυάγιο, όπως και η σύζυγός του και ο δικηγόρος Κρις Μορβίλο, καθώς όλοι μαζί επέβαιναν στο ιστιοφόρο γιοτ που ναυάγησε.

Μάλιστα, ο Κρις Μορβίλο που είχε εκπροσωπήσει τον Λιντς στη δική του στις ΗΠΑ, είχε κάνει μία προφητική ανάρτηση λίγο καιρό πριν το ναυάγιο και αφότου ο Βρετανός μεγιστάνας είχε αθωωθεί σχετικά με τις κατηγορίες για απάτη τον περασμένο Ιούνιο.

«Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην υπομονετική και απίστευτη γυναίκα μου, τη Νέντα Μορβίλο, και τις δύο δυνατές, έξυπνες και πανέμορφες κόρες μου, Σαμπρίνα και Σοφία. Δεν θα είχα καταφέρει τίποτα χωρίς την αγάπη και την υποστήριξή σας. Χαίρομαι πολύ που γύρισα σπίτι. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…» κατέληγε το τραγικό post του Μορβίλο.

Σκοτώθηκε στο δρόμο λίγες ώρες πριν βυθιστεί το πολυτελές γιοτ

Στο μεταξύ, ο Στίβεν Τσάμπερλεν, ο συνέταιρος και συγκατηγορούμενος του Λιντς πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα λίγες ώρες πριν το ναυάγιο.

Οι δύο άντρες είχαν κατηγορηθεί για απάτη στις ΗΠΑ, μετά την πώληση για 11 δισεκατομμύρια δολάρια του λογισμικού Autonomy. Και οι δύο για την υπόθεση αυτή, αθωώθηκαν.

Χθες, ο δικηγόρος του Στίβεν Τσάμπερλεν έκανε γνωστό ότι το περασμένο Σάββατο, ενώ έτρεχε σε δρόμο, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και σκοτώθηκε.

Ο Τσάμπερλεν, ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος των οικονομικών στο Autonomy. Πριν από τη δίκη του στις ΗΠΑ, ήταν ο πρώην επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής της βρετανικής εταιρείας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Darktrace.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version