Site icon NewsIT

Σικελία: Πώς η 35χρονη Βρετανίδα μητέρα και το μωρό της επέζησαν από το ναυάγιο στο Παλέρμο – Κοιμούνταν στο κατάστρωμα

21.08.2024 | 18:05
Σικελία: Πώς η 35χρονη Βρετανίδα μητέρα και το μωρό της επέζησαν από το ναυάγιο στο Παλέρμο – Κοιμούνταν στο κατάστρωμα

Η βόλτα με το πολυτελές γιοτ Bayesian που έπλεε στη Σικελία, κατέληξε σε τραγωδία αφού το σκάφος βυθίστηκε λόγω σφοδρής καταιγίδας. Μία μητέρα που διασώθηκε περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας που έζησε για να σώσει το μωρό της.

Στο ναυάγιο του Bayesian έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 3 άνθρωποι ενώ άλλοι 4 συνεχίζουν να αγνοούνται για δεύτερο 24ωρο. Η Βρετανίδα Σαρλότ Γκολούνσκι ήταν μεταξύ των 22 επιβαινόντων στο μοιραίο γιοτ στη Σικελία όταν ανεμοστρόβιλος το έπληξε το πρωί της Δευτέρας (18.08.2024). Η ίδια την ώρα που το σκάφος βυθιζόταν κράτησε αγκαλιά το μωρό της καταβάλλοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια για να είναι πάνω από τα κύματα προκειμένου να σωθεί.

Η 35χρονη επέζησε μαζί με άλλους 14 που διασώθηκαν, αποκαλύπτοντας στην ιταλική εφημερίδα la Repubblica ότι κράτησε στην επιφάνεια την κόρη της Σοφία «με όλη της τη δύναμη».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Σαρλότ Γκολούνσκι ήταν μακριά από τον σύντροφό της την ώρα της καταιγίδας: «Είπε ότι κοιμόταν με το παιδί στο κατάστρωμα ενώ ο σύζυγός της βρισκόταν λίγο πιο μακριά σε άλλο σημείο του σκάφους και ένιωσε τις ταλαντώσεις του πλοίου», είπε ο γιατρός της παιδιατρικής φροντίδας στο Νοσοκομείο Παίδων, Ντομένικο Κιπόλα.

Και συνέχισε: «Σε μια στιγμή είχε σκοτεινιάσει και βρέθηκε στο νερό μέσα σε λίγα λεπτά. Είπε ότι προσπάθησε να κρατηθεί από το παιδί αλλά το έχασε από τη λαβή της για τρία δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια κατάφερε να την πιάσει στο νερό».

Ενώ διασώθηκε με μόνο αρκετούς μώλωπες μαζί με τον σύντροφό της και πατέρα του παιδιού της Τζέιμς Έμσλι, η Σαρλότ ήταν «πολύ λυπημένη» για όσους εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Ήταν όλα σκοτεινά. Μέσα στο νερό δεν μπορούσα να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά. Ούρλιαζα για βοήθεια, αλλά το μόνο που άκουγα γύρω μου ήταν οι κραυγές των άλλων», αποκάλυψε η Σαρλότ Γκολούνσκι.

Η 35χρονη είναι συνεργάτης σε μια από τις εταιρείες του Μάικ Λιντς, την Invoke Capital, και εργάζεται εκεί από το 2012, σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn.

Εργάστηκε επίσης στη Hewlett Packard, η οποία απέκτησε την Autonomy το 2011, για 11 μήνες. Πριν από αυτό, σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο σύντροφός της νοσηλεύτηκε σε άλλο νοσοκομείο και όταν ενώθηκαν ξανά «αγκάλιασαν και παρηγόρησε ο ένας τον άλλον» – αλλά «έκλαιγαν» για τους ανθρώπους που έμειναν πίσω.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγνοούνται ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα Λιντς, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του Τζούντι Μπλούμερ, ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος στην Clifford Chance που εκπροσωπούσε τον Λιντς και η σύζυγός του Νέντα Μορβίλο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version