Σάββατο, 24 Αυγ.
31oC Αθήνα

Σικελία: Τα σπαρακτικά λόγια της αδερφής της 18χρονης Χάνα Λιντς που βρέθηκε νεκρή στο ναυάγιο – «Είναι το αγγελούδι μου»

Σικελία: Τα σπαρακτικά λόγια της αδερφής της 18χρονης Χάνα Λιντς που βρέθηκε νεκρή στο ναυάγιο – «Είναι το αγγελούδι μου»
REUTERS

Η μεγαλύτερη αδερφή της 18χρονης Χάνα Λιντς που πέθανε στην τραγωδία του γιοτ Bayesian το οποίο βυθίστηκε στην Σικελία, απέτινε φόρο τιμής στο «μικρό της αγγελούδι».

Η επιχείρηση έρευνας στο ναυάγιο στη Σικελία ολοκληρώθηκε σήμερα (23.08.2024) με την ανεύρεση και του τελευταίου αγνοουμένου, ο οποίος προέκυψε ότι ήταν η 18χρονη κόρη του Μάικ Λιντς του ιδιοκτήτη του Bayesian. Συνολικά 6 άτομα ανασύρθηκαν νεκρά από το μοιραίο γιοτ.

Η Esme Lynch είπε ότι η μικρότερη αδερφή της, Hannah, νοιαζόταν υπερβολικά για όλους και είχε πολλή αγάπη μέσα της. Η άτυχη 18χρονη βρέθηκε νεκρή στις καμπίνες του γιοτ όπου είχε εγκλωβιστεί όσο αυτό βούλιαζε στη θάλασσα.

Το κορίτσι πέθανε μαζί με τον πατέρα τους, τον Βρετανό μεγιστάνα της τεχνολογίας καθώς και τον τραπεζίτη Jonathan Bloomer, τη σύζυγό του Judy Bloomer, τον δικηγόρο Chris Morvillo, τη σύζυγό του Neda Morvillo και τον μάγειρα του πλοίου Recaldo Thomas.

«Η Χάνα έμπαινε συχνά στην κρεβατοκάμαρά μου και ξάπλωσε μαζί μου. Μερικές φορές έλαμπε μόνο με ένα χαμόγελο, μερικές φορές ήταν αναιδής και μερικές φορές την χρειαζόμουν για συμβουλές. Ό,τι και αν ήταν, μου έφερε απέραντη αγάπη.

Ήταν ατελείωτα περιποιητική, παθιασμένα τρελή, ξεκαρδιστική και η πιο καταπληκτική, υποστηρικτική και χαρούμενη αδερφή και η καλύτερη φίλη για μένα», δήλωσε η αδερφή της 18χρονης, Εσμέ Λιντς.

Και συνέχισε: «Πάνω από όλα αυτά, είχε ακόμα περισσότερη αγάπη να δίνει ατελείωτα σε όλους τους φίλους της και πάθος να δίνει στις απίστευτες σπουδές και στόχους της. Είναι το αγγελούδι μου, το αστέρι μου για πάντα».

Παράλληλα, ένας εκπρόσωπος της οικογένειας Lynch είπε νωρίτερα: «Η οικογένεια είναι συντετριμμένη, σε κατάσταση σοκ και παρηγορείται και υποστηρίζεται από την οικογένεια και τους φίλους. Οι σκέψεις τους είναι με όλους όσους επλήγησαν από την τραγωδία. Θα ήθελαν να ευχαριστήσουν ειλικρινά την ιταλική ακτοφυλακή, έκτακτη ανάγκη Υπηρεσίες και όλοι όσοι βοήθησαν στη διάσωση Το ένα τους αίτημα τώρα είναι να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή της ανείπωτης θλίψης».

Αφιερώματα από όσους γνώριζαν τη Χάνα δημοσιεύτηκαν το ένα μετά το άλλο έπειτα από την επιβεβαίωση του θανάτου της.

Η Κάτια Λούις, η φίλη της, είπε: «Η αγάπη που είχε η Χάνα για όλα όσα της αγαπούσε ήταν παθιασμένη και αγνή. Είχε ζεστή και όμορφη ψυχή. Το να είμαι με τη Χάνα με έκανε να νιώθω πλήρης και ευτυχισμένη. Είναι η πιο ξεχωριστή φίλη που θα μπορούσε να ζητήσει κανείς και πάντα θα αγαπώ τη Χάνα».

Ο Jon Mitropoulos-Monk, Επικεφαλής Αγγλικών στο Latymer Upper, εξήρε την ευφυΐα και τον χαρακτήρα της 18χρονης λέγοντας: «Ποτέ δεν έχω διδάξει κάποιον που συνδύαζε την πνευματική ικανότητα με τη ζεστασιά και τον ενθουσιασμό με τον τρόπο που έκανε η Hannah. Φώτιζε την τάξη με την ενέργειά της, το πάθος για μάθηση και την καθαρή της νοημοσύνη. Ήταν μία από τις καλύτερες φοιτήτριες Αγγλικών στη χώρα, σημείωσε 100 τοις εκατό στην Αγγλική Λογοτεχνία της GCSE.

Η ομάδα των επιζώντων παραλήφθηκε σε μια σωσίβια σχεδία από μια κοντινή βάρκα αφού εκτόξευσε μια φωτοβολίδα στον νυχτερινό ουρανό. Η μητέρα των δύο κοριτσιών και σύζυγος του Μάιλ Λιντς, Άντζελα Μπεικάρες, ήταν ανάμεσα στους 15 επιζώντες του ναυαγίου.

Τώρα, η Εισαγγελία του Termini Imerese, με επικεφαλής τον Ambrogio Cartosio, δήλωσε ότι ερευνά τους λόγους πίσω από τη βύθιση. Η απόφαση για το αν θα σηκωθεί το βυθισμένο γιοτ από τον βυθό της θάλασσας «δεν είναι στην ημερήσια διάταξη», αλλά θα ληφθεί στο μέλλον, δήλωσε εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Το ταξίδι με το πλοίο ήταν μια γιορτή για την αθώωση του Mike Lynch σε μια υπόθεση απάτης στις ΗΠΑ. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος ίδρυσε τον γίγαντα λογισμικού Autonomy το 1996, απαλλάχθηκε τον Ιούνιο για μια τεράστια απάτη που αφορούσε την πώλησή του ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων (8,64 δισεκατομμύρια £) στην αμερικανική εταιρεία Hewlett Packard.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις