Site icon NewsIT

Σκάνδαλο! Ο Φάρατζ ήθελε να πάρει γερμανική υπηκοότητα μετά το Brexit

17.08.2016 | 13:01
Σκάνδαλο! Ο Φάρατζ ήθελε να πάρει γερμανική υπηκοότητα μετά το Brexit

Ο άνθρωπος που έκανε... καριέρα στις Βρυξέλλες φωνάζοντας κατά της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πολιτικός που εν πολλοίς ηγήθηκε (μαζί με τον νυν υπουργό Εξωτερικών της χώρας Μπόρις Τζόνσον) της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε., ο εθνικιστής Νάιτζελ Φάρατζ πιάστηκε στα... πράσα να προσπαθεί να πάρει διπλή υπηκοότητα. Και ποιά, τη γερμανική!

Τον είδαν να περιμένει στην ουρά για τη διπλή υπηκοότητα στην πρεσβεία της Γερμανίας στο Λονδίνο. Και μάλιστα μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit. Την… περίεργη υπόθεση, που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου, φέρνει στο φως η γερμανική εφημερίδα Die Welt με δημοσίευμά της την Τετάρτη (17.08.2016).

Ο 52χρονος Νάιτζελ Φάρατζ εθεάθη στην ουρά των αιτούντων διπλή υπηκοότητα στη γερμανική πρεσβεία στο Λονδίνο σύμφωνα με όσα υποστήριξε νεαρή από την Ολλανδία. Τον είδε, τον γνώρισε και τον… έβγαλε στη φόρα μέσω της σελίδας της στο Facebook. «Είδα τον Νάιτζελ Φάρατζ στην ουρά της γερμανικής πρεσβείας να περιμένει μαζί μου και με άλλους Ευρωπαίους πολίτες. Νομίζω ότι κατανόησε τι έκανε και προσπαθεί να αποκτήσει σύντομα διπλή υπηκοότητα», έγραψε.

Ωστόσο, το γιατί ο Φάρατζ περίμενε στη συγκεκριμένη ουρά παραμένει άγνωστο, αφού από τη στιγμή που είναι παντρεμένος με Γερμανίδα (έχουν μαζί και δυο κόρες) έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα μόνιμης παραμονής στη Γερμανία.

Απάντηση, ο ίδιος τουλάχιστον, μάλλον δεν προτίθεται να δώσει. Όταν συντάκτης του Buzzfeed του τηλεφώνησε για να τον ρωτήσει τι δουλειά είχε στη γερμανική πρεσβεία και μάλιστα στην ουρά για τη διπλή υπηκοότητα, η απάντηση του Βρετανού πολιτικού ήταν… κοφτή: «Δεν σας αφορά καθόλου». Και έκλεισε το τηλέφωνο!

Σύμφωνα με τη Welt, η βρετανική εφημερίδα Ιndependent έχει πληροφορηθεί από το περιβάλλον του Φάρατζ ότι θεωρεί την εικασία αυτή «μεγάλη σαχλαμάρα. Ο Φάρατζ πήγε στην πρεσβεία για κάποια «ιδιωτική του υπόθεση», υποστηρίζει η πλευρά του. Το θέμα είναι ποιος τον πιστεύει (πια).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version