Κόσμος

Σκόπιμη η διαρροή στο αεροδρόμιο του Αμβούργου – 50 “τραυματίες”

Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται το αεροδρόμιο του Αμβούργου το οποίο εκκενώθηκε προσωρινά νωρίτερα σήμερα (12.02.2017) μετά τη διαρροή μιας ουσίας. Η διαρροή προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε περίπου 50 υπαλλήλους και επιβάτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο προληπτικά.

Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε ότι οι πτήσεις εκτελούνται ξανά από τις 13.45 (τοπική ώρα). Ο ιστότοπος flightradar24.com που παρακολουθεί τις πτήσεις σε όλον τον κόσμο ανέφερε νωρίτερα ότι ορισμένα αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Αμβούργο άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν σε άλλα, γειτονικά αεροδρόμια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, μέσα στο αεροδρόμιο βρέθηκε μια άδεια φιάλη κάποιου ερεθιστικού αερίου που ίσως να ήταν σπρέι πιπεριού ή δακρυγόνο. Οι αρχές υποπτεύονται ότι το περιεχόμενο της φιάλης ψεκάστηκε σκόπιμα και απλώθηκε στον χώρο μέσω του συστήματος κλιματισμού. Η πυροσβεστική πάντως αποκλείει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Λόγω του επεισοδίου αυτού, 13 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Αμβούργο οδηγήθηκαν σε άλλα, γειτονικά αεροδρόμια. Διακόπηκαν επίσης προσωρινά και τα δρομολόγια των τρένων από και προς το αεροδρόμιο της πόλης. Όλοι οι επιβάτες οδηγήθηκαν έξω από το αεροδρόμιο αλλά τους επιτράπηκε να ξαναμπούν μέσα λίγη ώρα αργότερα.

“Μια άσχημη μυρωδιά απλώθηκε στον χώρο όπου γίνονται οι έλεγχοι ασφαλείας, εκεί όπου ελέγχονται οι επιβάτες και οι αποσκευές τους”, εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μάικ Λέβερεντς. “Ορισμένοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για ερεθισμό στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή”, συνέχισε.

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο του Αμβούργου!

“Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 50 τραυματίες” είπε ο Λέβερεντς τονίζοντας ότι παραμένει άγνωστη η ουσία που προκάλεσε αυτό το πρόβλημα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ και φωτο από REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξανά σε δίκη ο Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική κακοποίηση – «Όσο περισσότερο αντιστέκονταν τα θύματά του, τόσο πιο βίαιος γινόταν»
Τον Χάρβεϊ Γουάινστιν κατήγγειλαν η ηθοποιός Τζέσικα Μαν, η πρώην βοηθός τηλεοπτικής παραγωγής Miriam Haley και το πρώην μοντέλο από την Πολωνία, Kaja Sokola
Ο πρώην παραγωγός ταινιών Harvey Weinstein στο δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη
Δεν τον ξεχνούν - Μετανάστες, άστεγοι και φυλακισμένοι θα είναι παρόντες στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Λίγο πριν το Πάσχα, ο «Πάπας των φτωχών» έδωσε εντολή να δοθούν 200.000 ευρώ από τον προσωπικό του λογαριασμό, για την ενίσχυση των νέων στις φυλακές ανηλίκων της Ρώμης
Πλήθος πιστών έξω από τη βασιλική της Αγίας Μαρίας της Μεγάλης (Santa Maria Maggiore) θρηνούν τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου
«Η υπομονή του Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία εξαντλείται» λέει ο Λευκός Οίκος – Η ενόχληση για τις κινήσεις Ζελένσκι
«Δυστυχώς, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι φαίνεται να κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση» τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι 5
Η Ουκρανική αντιπολίτευση πιέζει τον Ζελένσκι να δώσει εξηγήσεις για τις ειρηνευτικές συνομιλίες και την συμφωνία για τα ορυκτά
Πολλοί Ουκρανοί βουλευτές,οι οποίοι υποτίθεται ότι πρέπει να επικυρώνουν οποιαδήποτε συμφωνία μόλις υπογραφεί, αισθάνονται ότι μένουν απέξω από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 9