Site icon NewsIT

“Σκοτωμός” Σόιμπλε – SPD για νέο πακέτο αλληλεγγύης στους Γερμανούς άπορους

01.03.2016 | 14:32
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο αντιπρόεδρος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Τόρστεν Σέφερ-Γκίμπελ επετέθη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την απόρριψη του -προταθέντος από τον πρόεδρο του SPD και αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ- «νέου πακέτου αλληλλεγγύης» για τους Γερμανούς άπορους πολίτες.

«Το SPD ενδιαφέρεται για την συνοχή της κοινωνίας. Αν ο Σόιμπλε κραυγάζει εναντίον του, τότε δεν τείνει εύηκοον ους στην κοινωνία», δήλωσε ο Σέφερ-Γκίμπελ στις εφημερίδες του συγκροτήματος Funke.
«Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ζητά εδώ και μήνες περισσότερες επενδύσεις προς όφελος όλων των ανθρώπων στη Γερμανία. Ο Σόϊμπλε δεν πρέπει να κρύβεται πλέον πίσω από έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, έναν προϋπολογισμό με μηδενικό έλλειμμα. Οποιος ανατρέπει την αύξηση των συντάξεων για μικροσυνταξιούχους ή τον «συμμετοχικό νόμο» (σ.σ. ειδική ενίσχυση για αναπήρους), παραβαίνει τη συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού. Οι σοσιαλδημοκράτες αναμένουν τήρηση της συμφωνίας», πρόσθεσε ο Τόρστεν Σέφερ-Γκίμπελ.
O Γερμανός υπουργός Οiκονομικών Β. Σόιμπλε είχε απορρίψει την πρόταση του Γκάμπριελ λέγοντας: «Αυτή η φλυαρία ότι πρέπει τώρα να μοιράσω περισσότερα χρήματα σε όλους τους τομείς της πολιτικής, από ό,τι προβλέπεται στον οικονομικό προγραμματισμό, ώστε να μην αναπτυχθεί η ακροδεξιά λόγω των προσφύγων, είναι πραγματικά αξιοθρήνητη».
Απορριπτική ήταν εντούτοις και η στάση του κόμματος των Πρασίνων. H βουλευτής τους Κάτριν Γκέρινγκ-Εκαρντ κατηγόρησε και αυτή σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Ν-tv τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπιελ ότι φέρνει σε αντιπαράθεση τους κοινωνικά αδύναμους με τους πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version