Site icon NewsIT
08:03 | 22.02.25

«Σκοτωμός» Τραμπ με την κυβερνήτη του Μέιν για τους διεμφυλικούς αθλητές – «Θα τα πούμε στο δικαστήριο», είπε η Μιλς

Η κυβερνήτης του Μέιν Τζένετ Μιλς

Η Τζένετ Μιλς \ Φωτογραφία REUTERS/Leah Millis

Newsit Newsroom

Με την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ πολλαπλασίασε τις επιθέσεις κατά των διεμφυλικών με διατάγματα και με δηλώσεις σοκ

«Θα τα πούμε στο δικαστήριο», απάντησε στον Ντόναλντ Τραμπ η κυβερνήτης του Μέιν, Τζάνετ Μιλς έπειτα από έντονη λογομαχία σχετικά με το προεδρικό διάταγμα που αποκλείει τους διεμφυλικούς αθλητές από τις γυναικείες ομάδες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερηφανευόταν μπροστά στους κυβερνήτες των πολιτειών που έγιναν δεκτοί στον Λευκό Οίκο για το διάταγμα που υπέγραψε στις αρχές του Φεβρουαρίου χωρίς να υπολογίζει την Τζάνετ Μιλς.

Και δήλωσε ειρωνικά: «Πολλοί δημοκρατικοί με πολεμούν για το θέμα αυτό. Μια χαρά». Απευθυνόμενος δε στην κυβερνήτη του Μέιν ρώτησε προκλητικά: «Δεν θα συμμορφωθείτε;».

«Θα συμμορφωθώ με τους πολιτειακούς και τους ομοσπονδιακούς νόμους», απάντησε η Τζάνετ Μιλς.

«Εμείς είμαστε οι ομοσπονδιακοί νόμοι. Καλά θα κάνετε να συμμορφωθείτε, διαφορετικά δεν θα πάρετε καμία ομοσπονδιακοί χρηματοδότηση», της απάντησε ο Τραμπ.

«Θα τα πούμε στο δικαστήριο», είπε η Τζάνετ Μιλς. «Πολύ καλά , θα τα πούμε στο δικαστήριο. Ανυπομονώ. Θα είναι εύκολο. Και χαρείτε την μετέπειτα ζωή σας, γιατί δεν νομίζω ότι θα επανεκλεγείτε», της απάντησε ο Τραμπ.

Το διάταγμα επιτρέπει στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αρνηθούν κάθε επιχορήγηση προς σχολεία που επιτρέπουν σε διεμφυλικούς αθλητές να παίζουν σε γυναικείες ομάδες.

Πολλοί αξιωματούχοι της πολιτείας του Μέιν έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θα αλλάξουν πολιτική απέναντι στους διεμφυλικούς σπουδαστές.

Και η ίδια η κυβερνήτις του Μέιν μαζί με τον γενικό εισαγγελέα της πολιτείας δεσμεύθηκε να προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά οποιασδήποτε περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, σύμφωνα με την Portland Press Herald.

Με την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ πολλαπλασίασε τις επιθέσεις κατά των διεμφυλικών με διατάγματα και με δηλώσεις σοκ.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version