Site icon NewsIT

Σλοβενία: Κρίσιμες εκλογές την Κυριακή

10.07.2014 | 17:10
Σλοβενία: Κρίσιμες εκλογές την Κυριακή

Οι βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή στη Σλοβενία είναι οι πιο σημαντικές από το 1991 κι έπειτα, σύμφωνα με ανάλυση του ινστιτούτου IFIMES.

Στη Σλοβενία διεξάγονται την προσεχή Κυριακή οι έβδομες κατά σειρά και οι δεύτερες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, πιθανότατα και οι σημαντικότερες από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας το 1991, εκτιμάται σε ανάλυση του Διεθνούς Ινστιτούτου Μεσανατολικών και Βαλκανικών Μελετών (IFIMES) με έδρα τη Λιουμπλιάνα.

Η κυβέρνηση που θα εκλεγεί πρέπει να αντιμετωπίσει πολυάριθμα προβλήματα, τονίζεται στην ανάλυση και υπογραμμίζεται ότι η ανάδειξη του ιστορικού διχασμού μεταξύ των Σλοβένων αποτελεί επιστροφή στο παρελθόν, την ώρα που η χώρα χρειάζεται μέλλον.

“Και άλλες χώρες έχουν τις ιστορικές τους διαιρέσεις, αλλά σπάνια κάποιος υπερτονίζει το παρελθόν σε βάρος του μέλλοντός του, όπως συμβαίνει στη Σλοβενία. Η πολιτική αυτή οδηγεί τη χώρα στην κατάσταση του “σιωπηλού” εμφύλιου πολέμου και στον κίνδυνο αιώνιας σκλαβιάς του χρέους λόγω της ανεύθυνης πολιτικής δανεισμού της τωρινής, αλλά και αρκετών προηγούμενων κυβερνήσεων” αναφέρεται στην ανάλυση του IFIMES.

Στη Σλοβενία είναι αναγκαίοι πρωτοπόροι πολιτικοί της νέας εποχής και προκλήσεις για μία νέα αρχή, προειδοποιούν οι αναλυτές του IFIMES.

Οι πολίτες περισσότερο από πότε είναι φανερά δυσαρεστημένοι από τις πολιτικές ηγεσίες και τα πολιτικά κόμματα και κάποιοι από τα πολιτικά κόμματα συνδέονται με το έγκλημα και τη διαφθορά. Μάλιστα, ο αρχηγός του Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος, πρώην πρωθυπουργός και προεδρεύων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πρώτο εξάμηνο του 2008, Γιάνεζ Γιάνσα βρίσκεται στη φυλακή, υπενθυμίζεται στο κείμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σλοβενία: ΜΚΟ ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία “Ηθικής Τράπεζας”

Συνάντηση των πρωθυπουργών Σλοβενίας, Κροατίας, Αυστρίας στο κάστρο Μπρντο πρι Κράνιου

Σλοβενία: Στα 707 εκατ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού το α’ πεντάμηνο 2014

Σλοβενία: Το πυρηνικό εργοστάσιο του Κρσκο “πέρασε” τον 10ετή έλεγχο ασφάλειας

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version