Site icon NewsIT

Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο η ευρωζώνη

09.05.2013 | 11:02
Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο η ευρωζώνη

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απονέμει εύσημα στη Γαλλία για τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες και υποστηρίζει ότι η ευρωζώνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο πεδίο της αντιμετώπισης της κρίσης.

«Η γαλλική κυβέρνηση γνωρίζει τι πρέπει να κάνει», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του προς την Rheinische Post ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπενθυμίζοντας ότι οι κανόνες του συμφώνου σταθερότητας είναι σαφείς.
«Εάν εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης κριθεί αναγκαίο να παραταθεί η προθεσμία για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, αυτό θα είναι επιτρεπτό», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι η «η Γαλλία βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Αναφερόμενος στη διαχείριση της κρίσης, ο κ. Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι η ευρωζώνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. «Βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο από ό,τι πριν από τρία χρόνια. Τα στοιχεία παραπέμπουν σε μια θετική εξέλιξη», λέει χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι οι δανειακές ανάγκες των χωρών της ευρωζώνης είναι σήμερα κατά 50% μειωμένες σε σχέση με το 2010.
Ο κ. Σόιμπλε διαπιστώνει επίσης μείωση του κόστους εργασίας στην ευρωζώνη. Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη ζώνη του κοινού νομίσματος.

Διαβάστε επίσης:

Στουρνάρας: Η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται από το 2014

Νέα τεκμήρια για ελεύθερους επαγγελματίες

Επιστράτευση των καθηγητών αν γίνει απεργία μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Πηγή Deutsche Welle

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version