Κόσμος

Σοκ για Ματέο Σαλβίνι – Κινδυνεύει με 15 χρόνια φυλακή

Σε δίκη θέλει να παραπέμψει τον Ματέο Σαλβίνι η εισαγγελία του Παλέρμο στην Ιταλία. Ο Γραμματέας της Λίγκας κατηγορείται για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε μετανάστες.

Η υπόθεση αφορά την απόφαση του Ματέο Σαλβίνι, τον Αύγουστο του 2019 (σ.σ. όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε) να μην επιτρέψει, επί μια εβδομάδα, την αποβίβαση 147 μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι βρίσκονταν στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, σε πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms.

«Η εισαγγελία του Παλέρμο ζήτησε την παραπομπή μου σε δίκη, για στέρηση ατομικής ελευθερίας. Η προβλεπόμενη ποινή είναι δεκαπέντε ετών φυλάκιση. Αν ανησυχώ; Καθόλου», έγραψε ο Σαλβίνι, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη Σικελία, οι ακροαματικές διαδικασίες για την υπόθεση βρίσκονται ακόμη στην αρχική τους φάση και δεν έχει επιτραπεί στους δημοσιογράφους να είναι παρόντες.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λεωνίδας Καβάκος για τα γιουχαΐσματα στον Τζέι Ντι Βανς: Σοκαριστικό αυτό που συνέβη, ήταν ένα μάθημα για μένα
«Δεν συμφωνώ με τις διαμαρτυρίες μέσα σε αίθουσες συναυλιών αλλά καταλαβαίνω ότι στην Αμερική οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε κρατικές παρεμβάσεις»
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς δέχτηκε αποδοκιμασίες στο Kennedy Center