Κυριακή, 28 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Σώοι όλοι οι επιβαίνοντες του εσθονικού πλοίου που βυθίστηκε ανοιχτά της Οδησσού

Σώοι όλοι οι επιβαίνοντες του εσθονικού πλοίου που βυθίστηκε ανοιχτά της Οδησσού
Φωτογραφία MarineTraffic

Διασώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες του εσθονικού φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (3.3.2022) λόγω έκρηξης, όπως δήλωσε ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος στο Reuters.

Το εσθονικό φορτηγό πλοίο Helt, με σημαία Παναμά, βυθίστηκε νωρίτερα σήμερα στα ανοιχτά της Οδησσού ύστερα από έκρηξη, όπως ανακοίνωσε η εταιρία διαχείρισης του σκάφους, με τους δύο επιβαίνοντες να βρίσκονταν σε σωστική λέμβο και τους υπόλοιπους τέσσερις να αγνοούνταν.

Όμως τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, διασώθηκαν και οι έξι επιβαίνοντες, όπως δήλωσε ο Βίκτορ Βίσνιοφ, αναπληρωτής επικεφαλής του ναυτικού της Ουκρανίας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι διασώστες εντόπισαν έξι άτομα.

Όλοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην πόλη Τσερνομόρσκ, κόντα στην Οδησσό, λόγω του ότι βρίσκονταν σε κρύο νερό για πολλές ώρες και πρέπει να εξεταστούν για τυχόν προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία της βύθισης του πλοίου από έκρηξη, με τον Ίγκορ Ίλβες, γενικό διευθυντή της εταιρίας διαχείρισης Vista Shipping Agency, να δηλώνει νωρίτερα ότι πιθανόν το πλοίο να χτύπησε σε νάρκη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις