Site icon NewsIT

Σουδάν: Έκκληση από τις διπλωματικές αποστολές για κατάπαυση του πυρός

19.04.2023 | 18:30
Σουδάν: Έκκληση από τις διπλωματικές αποστολές για κατάπαυση του πυρός

epa10573901 Smoke rises above buildings in Khartoum, Sudan, 15 April 2023. Gunfire and explosions were reported in Khartoum after a power struggle erupted between the army led by army Chief General Abdel Fattah al-Burhan and the paramilitaries of the Rapid Support Forces (RSF) led by General Mohamed Hamdan Dagalo. EPA/MOHND AWAD

 

Διπλωματικές αποστολές στο Σουδάν κάλεσαν σήμερα τις αντίπαλες δυνάμεις να παύσουν το πυρ και να σεβαστούν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Συγκεκριμένα καλούν τις αντιμαχόμενες πλευρές στο Σουδάν να προστατεύσουν τους αμάχους, τους διπλωμάτες και τους ανθρωπιστικούς παράγοντες μετά από τις πολυήμερες συγκρούσεις.

Στις διπλωματικές αποστολές περιλαμβάνονται οι πρεσβείας του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Δημοκρατίας της Κορέας, της Ισπανίας, της Ελβετίας, της Σουηδίας, της Βρετανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κοινή ανακοίνωση, κάλεσαν τον στρατό και την πιο ισχυρή παραστρατιωτική οργάνωση να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση και να ξεκινήσουν συνομιλίες για την επίλυση θεμάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version