Κόσμος

Σουδάν: Οι 23 Έλληνες θα προσγειωθούν στην Ελευσίνα με το C-27 την Τρίτη το πρωί (25/4)

Οι πρώτοι 23 Έλληνες που απομακρύνθηκαν με γαλλική και ιταλική βοήθεια από το εμπόλεμο Σουδάν εκτιμάται ότι θα φτάσουν στην Ελλάδα αύριο Τρίτη (25.4.2023) το πρωί με το αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο θα τους παραλάβει από το Τζιμπουτί για την Αθήνα.

Το C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας μαζί με τους 23 Έλληνες που κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από το Σουδάν. Ήδη απογειώθηκε από το Ασουάν της Αιγύπτου με προορισμό το Τζιμπουτί από σήμερα το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό C-27 είχε μεταστάθμευσει μαζί με το δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 στο Ασουάν της Αιγύπτου.

Στο Σουδάν υπάρχουν ακόμη περίπου 100 Έλληνες και Κύπριοι που επιθυμούν να απομακρυνθούν. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συντονίζει τις ενέργειες του με Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ για τον ταχύτερο και ασφαλέστερο απεγκλωβισμό των Ελλήνων που βρίσκονται στην πρωτεύουσα Χαρτούμ.

Μόλις το C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας εισέλθει στο FIR Αθηνών ένα δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος θα απογειωθεί με προορισμό το Ασουάν.

Τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη θα παραμείνουν στην αεροπορική βάση της νότιας Αιγύπτου ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των Ελλήνων πολιτών που θα καταφέρουν να απεγκλωβιστούν.

Αύριο Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις εξελίξεις στο Σουδάν και την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών.

Πηγή: onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ελληνίδα δικαστής τα «βάζει» με τον Ντόναλντ Τραμπ: Ποια είναι η 57χρονη Πόλα Ξινίς που υπερασπίζεται μετανάστη που απελάθηκε άδικα
Η κυβέρνηση Τραμπ παραδέχθηκε ότι απέλασε λόγω «διοικητικού λάθους» τον συγκεκριμένο μετανάστη αλλά δεν σκοπεύει να ξεκινήσει τις διαδικασίες επιστροφής του στις ΗΠΑ
Η 57χρονη Ελληνίδα δικαστής
Από επιπλοκές σακχαρώδη διαβήτη πέθανε η ηθοποιός «Gossip Girl», Μισέλ Τράχτενμπεργκ
Η 39χρονη ηθοποιός βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη από τη μητέρα της - Στην αρχή υπήρχε η πεποίθηση ότι η ηθοποιός πέθανε λόγω της πρόσφατης μεταμόσχευσης που έκανε στο ήπαρ της
Μισέλ Τράχτενμπεργκ 1