Site icon NewsIT

Σουηδία: Κάτω των 15 χρόνων ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς κοντά στην ισραηλινή εταιρεία

10.10.2024 | 17:13
Σουηδία: Κάτω των 15 χρόνων ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς κοντά στην ισραηλινή εταιρεία

Swedish police use a bomb-disposal robot at a shooting scene near an Israeli target, which the national broadcaster said was a unit of Israeli company Elbit Systems, in Gothenburg, Sweden October 10, 2024. TT News Agency/Adam Ihse via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN.

Ένα παιδί κάτω των 15 χρόνων συνελήφθη ως ύποπτος για το επεισόδιο με πυροβολισμούς που έγινε κοντά σε εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων στη δυτική Σουηδία.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν στην πόλη Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Για το περιστατικό συνελήφθη μόνο το ανήλικο αγόρι και μέχρι στιγμής η έρευνα των αρχών έχει δείξει πως δεν υπάρχει άλλος ύποπτος.

Η αστυνομία στην ανακοίνωσή της δεν διευκρίνισε αν υπάρχουν απειλές και για άλλες ισραηλινές εταιρείες στην περιοχή.

Εκπρόσωπος της «Elbit Systems Sweden» αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι για το περιστατικό, με την αστυνομία να μην ξεκαθαρίζει αν ο στόχος του ανήλικου ήταν όντως αυτή η εταιρεία.

«Έχει ξεκινήσει ήδη προκαταρκτική έρευνα για φερόμενη απόπειρα φόνου και σοβαρά εγκλήματα που συνδέονται με όπλα», έγραφε στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Τον Μάιο, οι αρχές της Σουηδίας σκλήρυναν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα σημεία ισραηλινών και εβραϊκών συμφερόντων στη χώρα, όταν αστυνομικοί άκουσαν ύποπτους πυροβολισμούς κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Στοκχόλμη.

Η Σουηδία τα τελευταία χρόνια ζει μια έξαρση της βίας με όπλα, από εγκληματικές συμμορίες που βρίσκονται σε διαμάχη για ναρκωτικά και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version