Σούσι και επιστήμη συνδυάζει ιαπωνική εταιρεία για να δημιουργήσει πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή, βασισμένη στις ανάγκες του οργανισμού του γκουρμέ πελάτη.
Πρόθεση της Open Meals είναι να δημιουργήσει σούσι από τρισδιάστατο εκτυπωτή, αναλύοντας τον σίελο, τα ούρα και τα περιττώματα των πελατών, ώστε κάθε μπουκιά να είναι προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.
Στους στόχους της εταιρείας είναι να ανοίξει ρεστοράν, στο οποίο ένα σύστημα από ρομποτικούς βραχίονες και τρισδιάστατους εκτυπωτές τροφοδοτείται με βιοδεδομένα για τη δημιουργία του σούσι.
Η Open Meals παρουσίασε για πρώτη φορά το σούσι από τρισδιάστατους εκτυπωτές στο φεστιβάλ South by Southwest στο Όστιν του Τέξας.
Σούσι αλλιώτικο από τ’ άλλα!
Το “Sushi Mokiker” ζητούσε από τους επισκέπτες να ερευνούν, να “κατεβάζουν” και να “ανεβάζουν” δεδομένα τροφής σε μια ψηφιακή πλατφόρμα φαγητού, η οποία συνδεδεμένη με ρομποτικό βραχίονα μπορούσε να εκτυπώσει τρισδιάστατους κύβους από βρώσιμο ζελέ.
Τώρα, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο KXAN του Όστιν, η Open Meals θέλει να χρησιμοποιήσει βιολογικά δείγματα για να δημιουργήσει το έδεσμα, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απολαύσουν στο εστιατόριο “Sushi Singularity”, στο Τόκιο, από το 2020.
Σε αυτόν που θα κάνει κράτηση, το εστιατόριο θα ταχυδρομήσει ένα “health test kit” και ο πελάτης θα πρέπει να αποστείλει τα αποτελέσματα. Από τα δείγματα θα εξαχθούν τα προσωπικά του βιοδεδομένα και, στη βάση αυτών, το ρομπότ θα δημιουργήσει το σούσι με τα θρεπτικά συστατικά που της/του λείπουν.