Κόσμος

Σουηδία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε ακροδεξιό βουλευτή που χαστούκισε άνδρα [vid]

Κατηγορίες για εκούσια πρόκληση τραυματισμού από πλήγμα απαγγέλθηκαν σήμερα σε έναν βουλευτή της ακροδεξιάς στην Σουηδία, τον Κεντ Έκεροθ, ο οποίος είχε χαστουκίσει τον Νοέμβριο κάποιον έξω από ένα νυχτερινό κέντρο της Στοκχόλμης, ανακοίνωσε η εισαγγελία της χώρας.

“Στις 24 Νοεμβρίου ο βουλευτής βρισκόταν στην ουρά για να μπει σε μια ντισκοτέκ όταν υπήρξε ένας διαπληκτισμός και ο πολιτικός κατηγορείται τώρα ότι χτύπησε έναν άλλον άνδρα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία της Στοκχόλμης.

Η εφημερίδα Expressen είχε δημοσιοποιήσει τον Νοέμβριο ένα βίντεο που είχε ληφθεί από μια κάμερα ασφαλείας στο οποίο παρουσιάζεται το περιστατικό. Σε αυτό βλέπουμε τον Έκεροθ να χαστουκίζει ξαφνικά το θύμα του. Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, ο βουλευτής της ακροδεξιάς είχε εξοργιστεί επειδή δεν του είχαν επιτρέψει την είσοδο στο νυχτερινό κέντρο.

Όταν έγινε το περιστατικό, ο βουλευτής είχε παραδεχτεί ότι είχε δώσει ένα χαστούκι. “Για να αμυνθώ σε κάποιον που μου επιτέθηκε έδωσα λειτουργώντας αντανακλαστικά ένα ελαφρύ χαστούκι“, είχε δηλώσει τότε στην εφημερίδα Aftonbladet.

Ο 35χρονος Έκεροθ, ένας από τους νεαρότερους βουλευτές της Σουηδίας, ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη που τρέφει για την νυχτερινή ζωή, θεωρείται μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα ακόμη και στους κόλπους του κόμματός του, τους Δημοκράτες της Σουηδίας, οι οποίοι επιδιώκουν να δίδουν μια εικόνα ευπρέπειας.

Τον Ιούνιο του 2010 τις πρώτες πρωινές ώρες έπειτα από μια νυχτερινή έξοδο στο κέντρο της Στοκχόλμης, είχε βιντεοσκοπήσει δύο από τα μέλη της παρέας του την ώρα που φώναζαν ρατσιστικές προσβολές σε δύο άνδρες και εφοδιάζονταν σιδηρόβεργες έπειτα από διαπληκτισμό, ενώ προσέβαλαν επίσης μια γυναίκα που εξέφρασε την αγανάκτηση της για την συμπεριφορά τους.

Ωστόσο ο διαπληκτισμός του Νοεμβρίου του στοίχισε την αποβολή του από την κοινοβουλευτική του ομάδα, ενώ στη συνέχεια παύθηκε και από τα καθήκοντά του ως επικεφαλής των διεθνών σχέσεων των Δημοκρατών της Σουηδίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «ανέβασε» άρθρο για τη σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στον διάδρομο IMEC που θα συνδέει Ευρώπη και Ινδία
Το θέμα του διαδρόμου IMEC συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάρκο Ρούμπιο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Οι δισεκατομμυριούχοι που πήγαν στην ορκωμοσία του Τραμπ βλέπουν τις μετοχές τους να πέφτουν: Έχασαν περισσότερα από 210 δισ. δολάρια
Οι καταναλωτές στην Ευρώπη έχουν εξοργιστεί από την υποστήριξη του Έλον Μασκ στους ακροδεξιούς πολιτικούς, με τις πωλήσεις της Tesla στη Γερμανία να μειώνονται κατά περισσότερο από 70% τους πρώτους δύο μήνες του έτους
Ο Τζεφ Μπέζος, ο Σουντάρ Πιτσάι και ο Έλον Μασκ
Αγνοείται ναυτικός μετά τη σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα – Τεράστια ανησυχία για τη διαρροή εξαιρετικά τοξικών ουσιών
Πελώριες φλόγες, ελαφρά τραυματισμοί ανθρώπων και μία αγνώστου μεγέθους ρύπανση είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο πλοίων
Επιχείρηση για την κατάσβεση φωτιάς σε πλοίο