Κόσμος

Σουηδία: Μία έδρα παραπάνω κερδίζουν οι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο

Μία έδρα παραπάνω κερδίζουν τελικά οι Πράσινοι της Σουηδίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποσπώντας την από τους Σοσιαλδημοκράτες, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Εκλογική Επιτροπή.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (ποσοστό 24,19%) θα εκπροσωπηθούν με πέντε βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ οι Πράσινοι (15,41%) κερδίζουν τέσσερις έδρες. Τα προσωρινά αποτελέσματα έδιναν έξι βουλευτές στο πρώτο κόμμα και τρεις στο δεύτερο. Σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2009 το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα χάνει μία έδρα, ενώ μεγάλοι κερδισμένοι βγαίνουν οι Πράσινοι, μολονότι κατέλαβαν την δεύτερη θέση.

Οι Μετριοπαθείς (συντηρητικοί) του πρωθυπουργού Φρέντρικ Ράινφελντ ήταν οι ηττημένοι των ευρωεκλογών, αφού εκλέγουν μόνο τρεις ευρωβουλευτές.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι οι βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Σουηδία τον Σεπτέμβριο θα οδηγήσουν σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωεκλογές 2014: Φεμινιστικό κόμμα με ηγέτιδα Ρομά εξέλεξε η Σουηδία

Ευρωεκλογές 2014 – Σουηδία: Μπροστά οι Σοσιαλδημοκράτες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Έλον Μασκ «οχυρώνει» τον Ντόναλντ Τραμπ: Η SpaceX φαβορί για την κατασκευή της αντιπυραυλικής ασπίδας «Χρυσός Θόλος»
Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου σε κοινοπραξία με τις Palantir και Anduril προτείνουν δορυφορικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας με συνδρομητικό μοντέλο, αναφέρει το Reuters
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Έλον Μασκ