Κόσμος

Spiegel: “Ψήνεται” ασυνήθιστη συμμαχία ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανια

Για «ασυνήθιστη συμμαχία» μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τώρα έχουν την έδρα τους στην Βρετανία κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην σημερινή του έκδοση (Σάββατο).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανία και η Ελλάδα θέλουν να μοιραστούν μεταξύ τους κάποιους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύουν στο Λονδίνο.

«Για να εξασφαλίσουν υπηρεσίες οι οποίες αναγκάζονται να μετακομίσουν λόγω του Brexit, οι κυβερνήσεις της Άνγκελας Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα έχουν κάνει μια ασυνήθιστη συμμαχία.

Οι Έλληνες στηρίζουν την γερμανική επιθυμία να φέρουν την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΒΑ) στην Φρανκφούρτη και σε αντάλλαγμα οι Γερμανοί στηρίζουν την μετακόμιση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στην Αθήνα», σημειώνει το περιοδικό. Και προσθέτει ότι την επόμενη εβδομάδα τα κράτη-μέλη της ΕΕ θέλουν να αποφασίσουν στις Βρυξέλλες για την μετακόμιση των θεσμών.

“Θεαματική η συμμαχία Βερολίνου – Αθήνας”

«Η συμμαχία Βερολίνου – Αθήνας θεωρείται θεαματική, διότι και οι δύο χώρες ήταν αντιμέτωπες για πολύ καιρό στην διάσωση της Ελλάδας», αναφέρεται. Μάλιστα, στο περιοδικό τονίζεται ότι προκειμένου να δρομολογηθεί αυτή η συμφωνία, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, «το οποίο στην Αθήνα είναι κυριολεκτικά μισητό», λόγω της πορείας λιτότητας κατά την ευρωκρίση, έβαλε μπροστά το υπουργείο Εξωτερικών – με την αποστολή να διερευνήσει την κοινή δράση. Η διπλωματική παράκαμψη είχε επιτυχία», καταλήγει το δημοσίευμα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837