Τα τρία από τα 4 παιδιά του Δανού δισεκατομμυριούχου των Asos και Bestseller έπεσαν νεκρά στις επιθέσεις στην Σρι Λάνκα. Η ανάρτηση στο Instagram λίγο πριν το μακελειό. 290 νεκροί και πάνω από 500 τραυματίες στο Πάσχα που βάφτηκε με αίμα.
Το μακελειό στην Σρι Λάνκα την Κυριακή του Πάσχα με τουλάχιστον 290 νεκρούς έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη. Κι ενώ ακόμα οι αρχές ψάχνουν να βρουν ποιοι κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις που “μάτωσαν” την χώρα, έρχονται στο φως τα πρόσωπα της τραγωδίας.
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ανάμεσα στους νεκρούς στη Σρι Λάνκα, είναι και τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του Δανού δισεκατομμυριούχου Αντερς Χολς Πόβλσεν.
Η οικογένεια επισκεπτόταν τη χώρα για τις διακοπές του Πάσχα. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποια από τα παιδιά της οικογένειας έχασαν τη ζωή τους. Πριν από μερικές ημέρες, η μία κόρη του Χολς Πόβλσεν ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram, όπου φαίνονται τα τρία αδέλφια της μπροστά σε μια πισίνα.
Ο Χολς Πόβλσεν είναι ιδιοκτήτης της διεθνούς αλυσίδας ενδυμάτων Bestseller. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος μέτοχος στον κολοσσό ενδυμάτων Asos και ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την εφημερίδα Times.
«Δυστυχώς, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα δημοσιεύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της Bestseller σε email. «Σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας και ως εκ τούτου δεν έχουμε άλλα σχόλια».
Ποιον “βλέπουν” πίσω από την επίθεση
Τοπική ισλαμιστική οργάνωση, το National Thowheeth Jama’ath (NTJ), βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που άφησαν 290 νεκρούς την Κυριακή του Πάσχα στην Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Οι αρχές της Σρι Λάνκα ερευνούν για πιθανές σχέσεις της οργάνωσης με ξένες οργανώσεις. Εδώ και δέκα ημέρες είχε σημάνει συναγερμός στις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, αφού υπήρχαν πληροφορίες ότι το ισλαμιστικό κίνημα ετοίμαζε επιθέσεις κατά εκκλησιών και της πρεσβείας της Ινδίας στο Κολόμπο.
Δεν υπάρχει ακόμα ανάληψη ευθύνης για τους 290 νεκρούς και τους 500 τραυματίες στη Σρι Λάνκα
Οι αρχές στη Σρι Λάνκα ήραν την απαγόρευση κυκλοφορίας που είχαν επιβάλει μετά τη σειρά βομβιστικών επιθέσεων οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 290 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 500 και πλέον μέσα σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία το πρωί της Κυριακής του Πάσχα για τους καθολικούς.
Οι επιθέσεις έγιναν σε δύο εκκλησίες και τέσσερα ξενοδοχεία στο Κολόμπο και κοντά στην πρωτεύουσα της κατά πλειονότητα βουδιστικής χώρας, καθώς και σε μια τρίτη εκκλησία στη βορειοανατολική ακτή της Σρι Λάνκα, στην Μπατικαλόα.
Στη Σρι Λάνκα μαινόταν επί δεκαετίες εμφύλια σύρραξη με τους αυτονομιστές μειονοτικούς Ταμίλ, που τερματίστηκε πριν από μια δεκαετία. Η βία των εξτρεμιστών αποκλιμακώθηκε έκτοτε.
Στη χώρα της Νότιας Ασίας με περίπου 22 εκατομμύρια κατοίκους υπάρχουν μεγάλες κοινότητες χριστιανών, μουσουλμάνων και ινδουιστών — η καθεμία αντιπροσωπεύει το 8-12% του πληθυσμού.
[read4more]
Παρότι η απαγόρευση κυκλοφορίας που είχαν επιβάλει οι αρχές ήρθη νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η κίνηση ήταν ασυνήθιστα λίγη στο Κολόμπο. Στρατιώτες με αυτόματα όπλα στα χέρια φρουρούσαν μεγάλα ξενοδοχεία και το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου σε μια συνοικία όπου εδρεύουν πολλές επιχειρήσεις, πολύ κοντά στα τέσσερα ξενοδοχεία που έγιναν στόχος βομβιστικών επιθέσεων χθες Κυριακή του Πάσχα για τους καθολικούς.
Εκατοντάδες επιβάτες που είχαν αποκλειστεί στο αεροδρόμιο του Κολόμπο τη νύχτα άρχισαν να κινούνται προς τα σπίτια τους αφού ήρθη η απαγόρευση.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων είναι πλέον 290 νεκροί και 500 τραυματίες. Οι αρχές έχουν συλλάβει 24 υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για τις επιθέσεις. Από το Βατικανό ως τις ΗΠΑ και την Ινδία, οι επιθέσεις προκάλεσαν κατακραυγή. Δεκάδες ξένοι — «γύρω στους 37» σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας — σκοτώθηκαν όταν έγιναν οι εκρήξεις στις εκκλησίες και τα ξενοδοχεία και άλλοι 19 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.
Η αστυνομία ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι βρέθηκε αργά χθες βράδυ και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς μια «αυτοσχέδια» βόμβα τοποθετημένη σε δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο του Κολόμπο, που συνεχίζει τη λειτουργία του υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.