Site icon NewsIT

«Στ’ αλήθεια θα πεθάνω;»: Τα τελευταία λόγια των μαθητών που πνίγηκαν στη Νότια Κορέα

28.04.2014 | 14:21
«Στ’ αλήθεια θα πεθάνω;»: Τα τελευταία λόγια των μαθητών που πνίγηκαν στη Νότια Κορέα

Το πλοίο Sewol έχει αρχίσει να βυθίζεται. Όσοι βρίσκονται μέσα καταλαβαίνουν πως κάτι δεν πάει καλά. Οι τελευταίες τους στιγμές έχουν καταγραφεί από το κινητό τηλέφωνο ενός μαθητή που πέθανε στο πολύνεκρο ναυάγιο της Νότιας Κορέας.

Το παιδί που κατέγραψε το συγκλονιστικό video είναι ανάμεσα σε εκείνους που δεν κατάφεραν να επιζήσουν. Που άκουσαν τις εντολές του πληρώματος να μείνουν στις θέσεις τους και δεν κατάφεραν να βγουν ζωντανοί.

Το video δόθηκε στη δημοσιότητα από το νοτιοκορεάτικο κανάλι JTBC και . Όταν οι διασώστες βρήκαν τη σορό του παιδιού, εντόπισαν και το κινητό του. Η κάρτα μνήμης ήταν άθικτη και έτσι οι αρχές κατάφεραν να αποσπάσουν το video ντοκουμέντο.

«Ουόου, έχει πάρει μεγάλη κλίση. Έχει μπατάρει προς αυτή την πλευρά. Δε μπορώ να κουνηθώ», ακούγεται να λέει ένας από τους επιβάτες. «Πιστεύεις ότι στ’ αλήθεια θα πεθάνω;» λέει ένας άλλος, την ώρα που από τα μεγάφωνα του πλοίου ακούγεται μια φωνή να καλεί τους επιβάτες του βυθιζόμενου πλοίου να μείνουν στις θέσεις τους!

«Μαμά, μπαμπά! Μπαμπά! Μπαμπά! Που είναι ο μικρός του αδερφός» λέει ένα παιδί κλαίγοντας.
Κάποιοι δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να αστειεύονται. Κάποιοι άλλοι μιλούν μεταξύ τους και ο ένας προσπαθεί να καθησυχάσει και να καλμάρει τον άλλο.

– «Φαίνεται να ηρεμεί;»
– «Πάει περισσότερο προς τα αριστερά»
– «Νομίζω ότι είναι καλύτερα από πριν»
– «Φοράω το σωσίβιο»
– «Κι εγώ, νομίζω πρέπει»

Κάποιος φωνάζει με το όνομά του έναν από τους επιβάτες που δε φοράει σωσίβιο και ζητά να βρουν ένα για να φορέσει. Ένας άλλος διερωτάται τι κάνει ο καπετάνιος. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει. Ένας άνδρας ακούγεται να λέει: «Κάποιος πρέπει να μας πει τι συμβαίνει».

Μέχρι στιγμής, οι διασώστες έχουν ανασύρει 188 νεκρούς και αγνοούνται ακόμη 114 άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας – Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία

Ν. Κορέα: Βαριές κατηγορίες σε 15 μέλη του πληρώματος

Οι σπαρακτικές προσωπικές ιστορίες των θυμάτων του ναυαγίου στη Νότια Κορέα

Μεγάλη ντροπή! Έδωσαν σε λάθος οικογένειες τις σορούς από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα!

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Νότια Κορέα: καμπίνες γεμάτες πτώματα στο κουφάρι του Sewol – Εξαγριωμένοι συγγενείς έδειραν αξιωματούχο της ακτοφυλακής

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version