Site icon NewsIT

Στέλνει μήνυμα ο Ομπάμα – Σχέδιο κατά των τζιχαντιστών παρουσιάζει την Δευτέρα

07.09.2014 | 23:29
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Μία ημέρα πριν την επέτειο της αιματοβαμμένης 11ης Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να παρουσιάσει το σχέδιό του για την αντιμετώπιση του ισλαμικού κράτους.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Μπαράκ Ομπάμα απέκλεισε χρήση χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ ή στη Συρία λέγοντας πως “δεν πρόκειται για κάτι ανάλογο με τον πόλεμο στο Ιράκ”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία για τον σχηματισμό συμμαχίας. Μάλιστα, σχολίασε ότι άλλες εννέα χώρες έχουν συμφωνήσει να ενταχθούν στον “πυρήνα” αυτής της συμμαχίας.

“Αυτή θα είναι “παρόμοια με το είδος της εκστρατείας αντιτρομοκρατίας την οποία πραγματοποιούμε συστηματικά τα τελευταία πέντε, έξι, επτά χρόνια”, σχολίασε ο Ομπάμα και συνέχισε:

“Θα αποτελέσουμε τμήμα μίας διεθνούς συμμαχίας, η οποία θα πραγματοποιεί αεροπορικά πλήγματα για την υποστήριξη των ενεργειών των ιρακινών χερσαίων δυνάμεων και των κουρδικών”.

Όσον αφορά τη σφοδρή κριτική που δέχτηε επειδή εμφανίστηκε να παίζει γκολφ λίγα μόνο λεπτά αφότου πληροφορήθηκε τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές, σχολίασε: “Η επιλογή του γκολφ ήταν κακή, όμως το “θέατρο” που προϋποθέτει το αξίωμα του προέδρου είναι κάτι που δεν μου έρχεται πάντα αβίαστα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκκληση στις αραβικές χώρες να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές

Συρία: Τουλάχιστον 53 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές κατά τζιχαντιστών

Κύπρος: Βρετανοί κομάντος στο Ακρωτήρι για τη διάσωση ομήρου των τζιχαντιστών (VIDEO)

35 πτώματα εντοπίστηκαν στο Ιράκ – Τους είχαν εκτελέσει τζιχαντιστές

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version