Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Στέλνουν τον Πιστόριους σε ψυχίατρο

Στέλνουν τον Πιστόριους σε ψυχίατρο
Σε εξέταση από ειδικούς για να διαπιστωθεί η ψυχική του υγεία θα υποβληθεί ο Όσκαρ Πιστόριους. Μετά από απόφαση του δικαστηρίου, διακόπηκε για 30 μέρες η δίκη για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ από τον 28χρονο Παραολυμπιονίκη.

Ο Όσκαρ Πιστόριους θα υποβληθεί σε ειδική εξέταση, τις επόμενες 30 μέρες, ώστε ψυχίατροι να κρίνουν αν έχει… σώας τα φρένας ή αν πάσχει από ψυχική διαταραχή.

Η απόφαση να σταλεί ο 28χρονος Παραολυμπιονίκης για ψυχιατρική εξέταση ανήκει στη δικαστή που εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ από τον Πιστόριους τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013 μέσα στο σπίτι του, στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.

Η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα εξήγησε ότι μία τέτοια εξέταση του κατηγορουμένου είναι αναγκαία ώστε να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις της “δίκαιης δίκης” και “να διαπιστωθεί εάν τη στιγμή της διάπραξης του εγκλήματος ο κατηγορούμενος έπασχε από ψυχική νόσο που θα μπορούσε να τον καταστήσει “ποινικά μη υπεύθυνο”.

Πριν από μερικές μέρες, η ψυχίατρος Μέριλ Βόρστερ κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Πιστόριους έπασχε από ψυχικά τραύματα και αγχώδη διαταραχή μετά το θάνατο της μητέρας του.

Η Βόρστερ υποστήριξε ότι ο αθλητής, ο οποίος είχε τεταμένη σχέση με τον πατέρα του, έφερε βαρύ ψυχικό τραύμα μετά τον θάνατο της μητέρας του όταν ήταν 15 ετών, γεγονός που ενέτεινε την αγχώδη διαταραχή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαλυπτική κατάθεση της ψυχιάτρου του Πιστόριους: “Πάσχει από αγχώδη διαταραχή”

Δίκη Πιστόριους: “Δεν ακούσαμε γυναικεία κραυγή, μόνο τις φωνές του”

Ο Πιστόριους ούρλιαζε, φώναζε και προσευχόταν μόλις σκότωσε τη Ρίβα – Η κατάθεση του ανθρώπου που έφτασε πρώτος στον τόπο του εγκλήματος

Ο Πιστόριους πριν τη δίκη έκανε μαθήματα υποκριτικής!

Νέες φωτογραφίες παρουσιάστηκαν στη δίκη Πιστόριους – Έκλεισε τα μάτια του όταν τις είδε

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε