Site icon NewsIT

Στη φυλακή ο ζάμπλουτος ταμίας του Ραχόι – Σκάνδαλα εκατομμυρίων απειλούν την κυβέρνηση της Ισπανίας

28.06.2013 | 08:02
Στη φυλακή ο ζάμπλουτος ταμίας του Ραχόι – Σκάνδαλα εκατομμυρίων απειλούν την κυβέρνηση της Ισπανίας

Σοβαρούς κλυδωνισμούς προκαλεί την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι η αποκάλυψη του σκανδάλου των μυστικών πληρωμών από επιχειρηματίες σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Ήδη, ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τα «μαύρα» χρήματα που φέρονται να έδιναν επιχειρηματίες σε στελέχη του κυβερνώντος Λαϊκού κόμματος της Ισπανίας, ο ταμίας Λουίς Μπάρθενας οδηγήθηκε στη φυλακή με απόφαση του δικαστή που ερευνά την υπόθεση.

Ο δικαστής Πάμπλο Ρουθ έδωσε εντολή να προφυλακιστεί ο Μπαρθένας, χωρίς δυνατότητα προσωρινής αποφυλάκισης υπό όρους με την καταβολή χρηματικής εγγύησης. Και αυτό γιατί ο 55χρονος συντηρητικός πολιτικός είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό. Ήδη, μεταφέρθηκε σε φυλακή κοντά στη Μαδρίτη.

Ο Ρουθ διεξάγει έρευνα σε βάρος του Μπάρθενας σχετικά με το λεγόμενο δίκτυο Γκιρτέλ, το οποίο φέρεται να διοχέτευε μυστικά χρήματα σε δεκάδες τοπικούς πολιτικούς του PP.

Ο Μπάρθενας είναι αντιμέτωπος ταυτόχρονα με άλλη μια έρευνα, σχετικά με τις κατηγορίες ότι χειριζόταν τη διοχέτευση μυστικών πληρωμών στον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και άλλα ηγετικά στελέχη του PP από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα επί σχεδόν 20 χρόνια.

Οι εισαγγελικές αρχές πιστεύουν ότι ο Μπάρθενας είχε ένα ποσό που υπερβαίνει τα 48 εκατ. ευρώ αποταμιευμένο σε τράπεζες στο εξωτερικό.

Τα σκάνδαλα απειλούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση Ραχόι, που πασχίζει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση στην Ισπανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισπανία – Σκάνδαλο διαφθοράς: Πρώην συνεργάτης του Ραχόι αρνήθηκε να μιλήσει στον ανακριτή

Έκανε την… πάπια ο Ραχόι για τη διαφθορά

Σκάνδαλο Ραχόι – Αυτό είναι τοι πόθεν έσχες του

Έρευνα στα κρυφά βιβλία του Ραχόι

”Δεν τα άρπαξα – Δεν παραιτούμαι”

Στη… γωνία περιμένουν τον Ραχόι για το σκάνδαλο διαφθοράς

Έτσι θα μειώσει η Ισπανία το δημόσιο έλλειμμα

Αισιόδοξος ο Ραχόι για την ανεργία στην Ισπανία

ΣΟΚ: Πάνω από 6 εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ισπανία

Ο Ραχόι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες περικοπές

Ο Πάπας με τη… φανέλα της εθνικής Ισπανίας (ΦΩΤΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version