Κόσμος

Στη Σαουδική Αραβία για επίσκεψη εργασίας ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφθασε σήμερα στην Σαουδική Αραβία για επίσκεψη εργασίας όπου θα συναντήσει τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχαμέντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Telegram.

Ο Ζελέσνκι θα συζητήσει την διαμεσολάβηση της Σαουδικής Αραβίας στο θέμα της ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά και το «ειρηνευτικό σχέδιο» που έχει προτείνει το Κίεβο.

«Έφθασα στην Σαουδική Αραβία» για συνομιλίες με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχαμέντ μπιν Σαλμάν, έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος Ζελένσκι στο Χ.

Οι διαπραγματεύσεις θα επικεντρωθούν στο ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε το Κίεβο για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής και στην «επιστροφή των αιχμαλώτων πολέμου» που κρατά η Μόσχα, στην οποία το Ριάντ «έχει ήδη συμβάλει», προστίθεται στην ανάρτησή του.

 

Το Κίεβο ελπίζει να πραγματοποιήσει μια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη αυτή την άνοιξη στην Ελβετία με την συμμετοχή ηγετών από δεκάδες χώρες.

«Τώρα είμαστε πολύ κοντά στην διοργάνωση της πρώτης συνόδου κορυφής για την ειρήνη και υπολογίζουμε στην συνεχιζόμενη ενεργή υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας» έγραψε ο Ζελένσκι στην ανακοίνωσή του.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο με την στιγμή της σύλληψης 30χρονης καθηγήτριας για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 15χρονου μαθητή στις ΗΠΑ
Η 30χρονη εκπαιδευτικός ήταν προπονήτρια ποδοσφαίρου του 15χρονου και μέντοράς του, προσθέτοντας ότι η σεξουαλική επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε πριν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Η 30χρονη καθηγήτρια που συνελήφθη
Υπάλληλος καθαριότητας στη Βραζιλία βρήκε νεογέννητο κοριτσάκι δίπλα σε κάδο σκουπιδιών - Βίντεο με τη συγκινητική στιγμή
«Θα κάνω αίτηση να την υιοθετήσω», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο άνδρας που βρήκε το νεογέννητο - «Χρειάζεται κάποιον να της δώσει αγάπη, λίγη στοργή»
Μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Βραζιλία
Η Άλις Γουόλτον, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη λίστα του Forbes: Ξοδεύει την περιουσία της σε έργα τέχνης και άλογα
Ποια είναι μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart με περιουσία 101 δισ. δολάρια - Αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης σε ηλικία 10 ετών για 2 δολάρια και ήταν Πικάσο
Άλις Γουόλτον