Κόσμος

Στη Σερβία θα μεταβεί ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, θα επισκεφθεί σύντομα τη Σερβία και τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και θα μείνει και στο Κόσοβο, ανακοίνωσε το Πατριαρχείο της Μόσχας, όπως μεταδίδει το θρησκευτικό πρακτορείο ενημέρωσης (VIA).

Η Ρωσική Εκκλησία, όπως είπεο πατριάρχης Κύριλλος, εξακολουθεί “να ανησυχεί για τη θέση των ιερών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Σέρβων που ζουν στο Κόσοβο”.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ουκρανία, ο Πατριάρχης Μόσχας προσφέρθηκε για “ειρηνευτική αποστολή” της Εκκλησίας, με στόχο την εδραίωση διαλόγου “μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών”.

Κύριλλος: “Προσευχόμαστε για τα αδέλφια μας και υψώνουμε φωνή για την προστασία τους”

“Η τραγωδία στην Ουκρανία- είναι δική μας τραγωδία” ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος και πρόσθεσε ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, που είναι σε κανονική ενότητα με το Πατριαρχείο Μόσχας, έχει ενορίες τόσο στο ανατολικό όσο και στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας. Η Εκκλησία δεν είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει πολιτικά συμφέροντα, πρόσθεσε.

Ο Πατριάρχης ανέφερε ότι συνεχάρη για την εκλογή του τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ενώ σύμφωνα με το VIA, η Εκκλησία είναι ο πρώτος σημαντικός ρωσικός θεσμός που αναγνώρισε τα αποτελέσματα των ουκρανικών προεδρικών εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκτός από τον Πούτιν και τον Μεντβέντεφ με εσώρουχα έχουν και τον Ρώσο Πατριάρχη με τατουάζ

Ο Πάπας φίλησε το χέρι του Πατριάρχη Βαρθολομαίου (video)

Η συγγνώμη του Πάπα για τον διχασμό Καθολικών και Ορθόδοξων

Ο Ρώσος Πατριάρχης στα χρώματα των Ολυμπιακών αγώνων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος