Σάββατο, 17 Αυγ.
34oC Αθήνα

Στη σκιά της απόπειρας δολοφονίας Τραμπ το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Μιλγουόκι: 4.500 αστυνομικοί στις «επάλξεις» για την ασφάλειά του

Στη σκιά της απόπειρας δολοφονίας Τραμπ το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Μιλγουόκι: 4.500 αστυνομικοί στις «επάλξεις» για την ασφάλειά του

Δύο μέρες μόνο από την απόπειρα δολοφονίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ σήμερα (15.07.2024) πρόκειται να πάρει και τυπικά το χρίσμα της παράταξής του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

Το συνέδριο που θα διαρκέσει ως την Πέμπτη θα βάλει και επίσημα τον Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του υποψήφιου του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές 2024. Το Μιλγουόκι στην πολιτεία Ουισκόνσιν, έχει γίνει ήδη σε «αστακός» για την ασφάλειά του πρώην προέδρου.

Αν και ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά την απόπειρα δολοφονίας του, σκόπευε να αναβάλλει το ταξίδι του, τελικά αποφάσισε να «μην αφήσει έναν δολοφόνο» να αλλάξει το πρόγραμμά του.

 «Λόγω των φρικτών χθεσινών γεγονότων σκόπευα να καθυστερήσω το ταξίδι μου στο Μιλγουόκι για δύο ημέρες», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος σε ανάρτησή του στο προσωπικό του δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social.

Οι αριθμοί – κλειδιά για το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων από τα πιο σημαντικά γεγονότα της εκλογικής χρονιάς:

Στους 50.000 θα φτάσουν οι συμμετέχοντες του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών, που θα γίνει στο στάδιο Fiserv Forum, σύμφωνα με τον δήμο του Μιλγουόκι.

Οι σύνεδροι που θα δώσουν το χρίσμα στον υποψήφιο πρόεδρο και στον/στην υποψήφιο/α αντιπρόεδρό του, θα φτάσουν τους 2.400.

Το παρών θα δώσουν και χιλιάδες δημοσιογράφοι και αστυνομικοί, μέσα σε αυτούς και οι πράκτορες της Secret Service, για να προλάβουν τυχόν διαδηλώσεις και επεισόδια κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Η ομάδα «Visit Milwaukee» που έχει αφοσιωθεί στην ανάδειξη του τουρισμού στην πόλη, έχει ετοιμάσει ήδη 15.000 τσάντες με υλικό για τους δημοσιογράφους.

Στα 4.500 θα φτάσουν τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που θα επιστρατευτούν και από άλλες πολιτείες για να ενισχύσουν την τοπική αστυνομία που έχει ως στόχο την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου που θα πρωταγωνιστεί ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία επίλεκτων αστυνομικών «Secret Service» που εγγυάται την προστασία των πολιτικών προσώπων, δεν σχεδιάζει «να τροποποιήσει τα σχέδιά της» και εμφανίζεται «απόλυτα έτοιμη» να προστατεύσει τον πρώην πρόεδρο και το συνέδριο.

Στην περιοχή απαγορεύτηκε η πτήση κάθε είδους drone.

Εντύπωση προκάλεσε και το ποσό των 85.000.000 δολαριών που συγκέντρωσε η επιτροπή της παράταξης για να οργανώσει το Συνέδριο.

Η επιτροπή της παράταξης ανέφερε πως κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό – ρεκόρ των 85.000.000 δολαριών για να οργανώσει το Συνέδριο.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που συγκεντρώθηκε ποτέ σε οποιοδήποτε συνέδριο του κόμματος της αμερικανικής δεξιάς.

Μέσα στο κόστος περιλαμβάνονται ενοικιάσεις αιθουσών, μετακινήσεις και οι εκδηλώσεις υποδοχής, έναρξης και τερματισμού του συνεδρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις