Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Στη Βηρυτό ο Έλληνας Υφυπ. Εξωτερικών για την απελευθέρωση των Μητροπολιτών

Στη Βηρυτό ο Έλληνας Υφυπ. Εξωτερικών για την απελευθέρωση των Μητροπολιτών

Στην πρωτεύουσα του Λιβάνου βρίσκεται από χθες το βράδυ ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας ως απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης στην περιοχή, για να ενημερωθεί άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την απαγωγή των Μητροπολιτών.

Η παρουσία του Έλληνα υφυπουργού στη Βηρυτό έρχεται να τονίσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την υπόθεση της απαγωγής. Από χθες το βράδυ ο κ. Τσιάρας έχει επαφές με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ενώ το ζητούμενο είναι βρεθεί ασφαλής δίαυλος επικοινωνίας με τους απαγωγείς που μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιήσει ούτε την ταυτότητα ούτε και τα αιτήματα τους.

Μέχρι στιγμής πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από διάφορες πηγές θέλουν τους δύο Μητροπολίτες να είναι ζωντανοί. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει καμία περί του αντιθέτου πληροφορία.

Στη Βηρυτό βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες, τόσο ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης όσο και ο Συρο-Ιακωβίτης που συνεχώς κάνουν εκκλήσεις στην διεθνή κοινή γνώμη για την άσκηση πιέσεων ώστε να απελευθερωθούν οι Ιεράρχες.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ;

Κανείς αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το ποιοι είναι οι απαγωγείς και σε τι στοχεύουν με αυτή τους την πράξη.

Πληροφορίες για λύτρα δεν έχουν διαρρεύσει όπως αντίστοιχα και για άλλα αιτήματα. Το μόνο βέβαιο είναι πως ακόμη και σήμερα έξι ημέρες μετά το γεγονός, δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με κανένα από το δύο Πατριαρχεία.

Περισσότερα στο Dogma.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε