Κόσμος

Στην Εντατική ο Μπιλ Κλίντον με «μυστήρια» μόλυνση

Σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες ο 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Αιτία μια μόλυνση και όχι κορονοϊός.

Ο 75χρονος, πια, Μπιλ Κλίντον μπήκε την περασμένη Τρίτη (12.10.2021) σε νοσοκομείο της πόλης Ερβάιν, στην Καλιφόρνια, για νοσηλεία εξαιτίας «μόλυνσης», που πάντως «δεν σχετίζεται με τον νέο κορονοϊό».

Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης το CNN.

«Το απόγευμα της Τρίτης ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο UCI για να υποβληθεί σε θεραπεία λόγω μόλυνσης που δεν σχετίζεται με την COVID», εξήγησε ο εκπρόσωπός του, ο Άνχελ Ουρένια μέσω Twitter.

billclinton

«Η κατάστασή του βελτιώνεται, η διάθεσή του είναι καλή και είναι τρομερά ευγνώμων στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό, που του προσφέρουν εξαίρετη φροντίδα», πρόσθεσε ο Ουρένια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN, ο Κλίντον έχει μπει σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), κυρίως για λόγους διακριτικότητας, καθώς δεν χρειάστηκε διασωλήνωση. Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλέστηκε γιατρούς του νοσοκομείου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στην Ερβάιν.

Η μόλυνση που έχει δεν σχετίζεται με τα καρδιακά προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος ανταποκρίνεται καλά στην αντιβίωση την οποία του χορήγησαν οι θεράποντες ιατροί του, έκανε γνωστό ο εκπρόσωπός του.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λεωνίδας Καβάκος για τα γιουχαΐσματα στον Τζέι Ντι Βανς: Σοκαριστικό αυτό που συνέβη, ήταν ένα μάθημα για μένα
«Δεν συμφωνώ με τις διαμαρτυρίες μέσα σε αίθουσες συναυλιών αλλά καταλαβαίνω ότι στην Αμερική οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε κρατικές παρεμβάσεις»
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς δέχτηκε αποδοκιμασίες στο Kennedy Center