Site icon NewsIT

Στην Ινδία 90 γυναίκες βιάζονται καθημερινά: Στους δρόμους εκατοντάδες διαδηλωτές μετά τον βιασμό και τον φόνο μιας γιατρού

05.09.2024 | 12:33
Στην Ινδία 90 γυναίκες βιάζονται καθημερινά: Στους δρόμους εκατοντάδες διαδηλωτές μετά τον βιασμό και τον φόνο μιας γιατρού

People hold lit mobile phones while surrounding candle lights and posters on road protesting against the rape and murder of a resident doctor at a government hospital in early August, in Kolkata, India, Wednesday, Sept. 4, 2024. (AP Photo/Bikas Das)

Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από τον βιασμό και τη δολοφονία μίας 31χρονης γιατρού μέσα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κολκάτα της Ινδίας.

Η «μαύρη» ημέρα της 9ης Αυγούστου όπου βρήκε τραγικό θάνατο η γιατρός μετά τον βιασμό της, έχει προκαλέσει κύμα αγανάκτησης σε όλη την Ινδία.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από εκείνη την ημέρα έχουν βγει στους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη τόσο για την νεαρή γιατρό όσο και για τις υπόλοιπες γυναίκες που έχουν υποστεί παρόμοια βασανιστήρια.

Η Ινδία δυστυχώς αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη σεξουαλική βία αφού σχεδόν 90 γυναίκες βιάζονται καθημερινά από το 2022.

Χθες το βράδυ (04.09.2024) τα φώτα της πόλης έσβησαν και αμέτρητοι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους δίπλα από το νοσοκομείο της Κολκάτα κρατώντας κεριά ή φακούς, σε μία συμβολική κίνηση. Εκεί ήταν και το σημείο που βρέθηκε το άψυχο σώμα της γυναίκας.

«Θα συνεχίσουμε να κλείνουμε τους δρόμους κάθε βράδυ μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε μία 35χρονη διαδηλώτρια ξεκαθαρίζοντας πως οι κινητοποιήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Μόνο χθες το βράδυ 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν για το συγκεκριμένο σεξουαλικό έγκλημα.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν και οι γονείς της γιατρού που δεν μπορούν να πιστέψουν πως η κόρη τους «έφυγε» τόσο άδικα.

«Σοκαριστήκαμε όταν μάθαμε ότι η κόρη μας πέθανε», είπε ο πατέρας της.

«Θέλαμε να παραλάβουμε το πτώμα της, αλλά η πίεση ήταν φοβερή. Μας ανάγκασαν να περιμένουμε επί ώρες σε αστυνομικό τμήμα κοντά στο νοσοκομείο και μετά η αστυνομία άρπαξε το πτώμα της για να το αποτεφρώσει. Για ποιο λόγο να την αποτεφρώσουν τόσο γρήγορα;», σχολίασε για τον τρόπο που χειρίστηκαν οι αρχές τη δολοφονία.

«Θέλω οι ένοχοι να χάσουν τον ύπνο τους, όπως κι εγώ», συμπλήρωσε.

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας ύποπτος για τον βιασμό και τη δολοφονία αλλά οι αρχές δέχονται έντονη κριτική για τις έρευνες που έχουν κάνει.

Ο πατέρας του θύματος απέρριψε την πρωτοβουλία του κρατιδίου που ήθελε να υιοθετήσει νομοσχέδιο όπου θα τιμωρούνται με θάνατο όσοι κάνουν εγκλήματα βιασμού.

«Απλώς μια κίνηση λαϊκισμού», σχολίασε.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει πιο πολύ συμβολικό χαρακτήρα αφού σε όλη την Ινδία ισχύει ο ίδιος ποινικός κώδικας που προβλέπει ποινή κάθειρξης 10 ετών για βιασμό. Το νομοσχέδιο ωστόσο μπορεί να εφαρμοστεί αν το εγκρίνει ο πρόεδρος της Ινδίας.

Φωτογραφίες: Associated Press

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version