Κόσμος

Στις 26 Οκτωβρίου η συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί… χωρίς ατζέντα

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, να συναντηθούν πριν τις 29 του μηνός. Η συνάντηση ορίστηκε για τις 26 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί.

Γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, αναφέρει ότι «η ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, θα φιλοξενήσει τη συνάντηση του Ελληνοκύπριου ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή στις 26 Οκτωβρίου στις 10:00».

Η συνάντηση θα είναι χωρίς ατζέντα και αποσκοπεί στην βολιδοσκόπηση των προθέσεων των δύο πλευρών για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα συζητηθεί η πρόταση του προέδρου N. Αναστασιάδη για αποκεντρωμένη ομοσπονδία.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού