Κόσμος

Στις κάλπες σήμερα οι Τούρκοι – Εκλογές “δημοψήφισμα” για Ερντογάν

Περισσότεροι από 52,7 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι καλούνται σήμερα στις κάλπες, στις δημοτικές εκλογές που θεωρούνται καθοριστικής σημασίας για το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος προσπαθεί να αποκρούσει τους ισχυρισμούς περί εμπλοκής του σε σκάνδαα διαφθοράς.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8.00 (ώρα Ελλάδας) στις ανατολικές επαρχίας και η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 18.00. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν νωρίς το βράδυ.

Οι δημοτικές εκλογές έχουν πάρει μορφή δημοψηφίσματος για την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση του Ερντογάν που κυβερνά την Τουρκία από το 2002. Ο πρωθυπουργός έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενός πρωτοφανούς σκανδάλου διαφθοράς, που πλήττει προσωπικά τον ίδιο καθώς και πολλούς συνεργάτες και συγγενείς του.

Ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας κατηγορεί τη θρησκευτική οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, του πρώην υποστηρικτή του, ότι τον ενέπλεξε σε αυτήν την υπόθεση για να τον βλάψει πολιτικά.

Διαβάστε
Οι Τούρκοι αποφασίζουν το πολιτικό μέλλον Ερντογάν

Κούρασε τη φωνή του ο Ερντογάν – “Ανοικτό” ακόμα το YouTube

ΤΟΥΡΚΙΑ: Σκάνδαλα και συγκυριακές συμμαχίες του Ερντογάν με τις κάλπες να έρχονται

Αυτά είναι τα βίντεο για τα οποία ο Ερντογάν έκοψε το youtube!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνδρες της ασφάλειας του Ζελένσκι σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν στο γραφείο του το 2024 – Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής της SBU
«Το σχέδιο ήταν να εξοντωθεί ο Πρόεδρος Ζελένσκι στο αεροδρόμιο Ρζεσζόφ. Εξετάστηκαν αρκετές επιλογές, συμπεριλαμβανομένου ενός FPV drone και ενός ελεύθερου σκοπευτή», αποκάλυψε ο Βασίλ Μαλιούκ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Πάνω από 140 καταγγελίες για επιθέσεις με σύριγγες σε φεστιβάλ μουσικής στη Γαλλία, ανάμεσά τους ανήλικοι - 12 συλλήψεις υπόπτων με «στόχο 50 θύματα»
Στο Παρίσι, ξεκίνησαν έρευνες μετά την αναφορά τριών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένα 15χρονο κορίτσι και ένας 18χρονος, ότι «καρφώθηκαν» από σύριγγες σε διαφορετικά περιστατικά
Θέα της Βασιλικής του Παρισιού 2024 που είναι προσαρτημένη σε ένα αερόστατο με 100% ηλεκτρική και μη ολυμπιακή φλόγα, δημιουργημένη από τον Γάλλο σχεδιαστή Mathieu Lehanneur, η οποία αιωρείται στον ουρανό του Παρισιού κατά την ετήσια πανεθνική γιορτή της μουσικής