Τετάρτη, 3 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Στίβεν Σότλοφ: Ποιος ήταν ο δεύτερος Αμερικανός που αποκεφαλίστηκε από τζιχαντιστές (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Στίβεν Σότλοφ: Ποιος ήταν ο δεύτερος Αμερικανός που αποκεφαλίστηκε από τζιχαντιστές (ΦΩΤΟ, VIDEO)

“Παγωμένη” η διεθνής κοινότητα από τον αποκεφαλισμού και δεύτερου Αμερικανού δημοσιογράφου. Ο Στίβεν Σότλοφ είναι ακόμη ένα θύμα των τζιχαντιστών που προκαλούν τρόμο και οργή. Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας του στους απαγωγείς του.

Ο άτυχος Αμερικανός δημοσιογράφος εργαζόταν εδώ και χρόνια στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης. Κάλυπτε τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, τη Συρία, το Μπαχρέιν, τη Λιβύη και την Τουρκία.

Το video που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιαχαντιστές και έχει τον τίτλο “Δεύτερο μήνυμα στην Αμερική” είναι αυθεντικό σύμφωνα με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ. Σε αυτό, ο Σότλοφ, όπως ακριβώς ο Τζέιμς Φόλεϊ, κλήθηκε να κάνει συγκεκριμένες δηλώσεις στην κάμερα, γονατισμένος στην έρημο και φορώντας πορτοκαλί στολή, υπό την απειλή μαχαιριού.

Ο Σότλοφ λέει: “Είμαι σίγουρος ότι ξέρετε ποιος είμαι και γιατί εμφανίζομαι. Ομπάμα, η εξωτερική πολιτική σου με την επέμβαση στο Ιράκ υποτίθεται ότι γινόταν για την ασφάλεια των Αμερικανών, οπότε γιατί πληρώνω το τίμημα αυτής της επέμβασης με τη ζωή μου;”.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος μιλάει ήρεμα, όση ώρα ο μαυροντυμένος τζιχαντιστής κρατάει ένα μαχαίρι κοντά στο λαιμό του. Ο τζιχαντιστής καταδικάζει την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ και κατόπιν βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του Σότλοφ. Στη συνέχει παρουσιάζει τον Βρετανό όμηρο και απειλεί ότι θα σκοτώσει και αυτόν.

Ο Σότλοφ εργαζόταν μεταξύ άλλων για το περιοδικό Time, την εφημερίδα Christian Science Monitor και την επιθεώρηση Wall Affairs Journal.


Ο δημοσιογράφος είχε επίσης μείνει καιρό στην Υεμένη, σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι επικαλούνται φίλους του Σότλοφ.

Ήταν 31 ετών και αγνοούνταν στη Συρία από τον Αύγουστο του 2013.

Μιλούσε με άνεση αραβικά και έτρεφε βαθιά αγάπη για τον ισλαμικό κόσμο.
Είχε μεγαλώσει κυρίως στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Άρχισε να γράφει για εφημερίδες όταν ήταν ακόμη φοιτητής. Αφού τελείωσε τις σπουδές του το 2005, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.
Ο Σότλοφ είχε ταξιδέψει επανειλημμένα στα πιο επικίνδυνα μέρη της Μέσης Ανατολής.


Η εκτέλεση του Σότλοφ έρχεται λίγες μέρες αφού δημοσιοποιήθηκε ο αποκεφαλισμός του Τζέιμς Φόλεϊ. Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε απειλήσει τότε ότι ο Σότλοφ θα ήταν το επόμενο θύμα.

Η μητέρα του Σότλοφ είχε πρόσφατα δώσει στη δημοσιότητα ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο καλούσε τους απαγωγείς του γιου της να τον απελευθερώσουν. Στις 27 Αυγούστου η Σίρλεϊ Σότλοφ, απηύθυνε έκκληση στον Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, τον αυτοανακηρυγμένο “χαλίφη” της οργάνωσης, ζητώντας του να λυπηθεί τον γιο της και να τον αφήσει ελεύθερο.

Νωρίτερα η οικογένεια είχε προσπαθήσει να κρατήσει μυστική την απαγωγή ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ενδεχόμενη απελευθέρωση του ομήρου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EPA – REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το φρικιαστικό βίντεο από τον νέο αποκεφαλισμό Αμερικανού δημοσιογράφου! – Απειλούν να σκοτώσουν και έναν βρετανό όμηρο

Είναι αυτό το πρόσωπο του τζιχαντιστή που αποκεφάλισε τον Φόλεϊ;

“Βόμβα” από Συρία: Ο Φόλεϊ εκτελέστηκε πριν 1 χρόνο!

Αποκάλυψη: Στημένο το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ; Τι λένε ειδικοί

Το τελευταίο γράμμα του Φόλεϊ στην οικογένειά του και η υπόσχεση που δεν μπόρεσε να κρατήσει

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε