Κόσμος

Στο αρχείο η προσφυγή Γερμανίδας που ζητούσε να διακόψει τη λειτουργία του το CERN

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Μίνστερ, στη δυτική Γερμανία, έθεσε σήμερα στο αρχείο την προσφυγή μιας γυναίκας η οποία ζητούσε να σταματήσουν οι δραστηριότητες του CERN, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών, γιατί θα μπορούσαν να φέρουν το τέλος του κόσμου.
 

Η ενάγουσα, μια Γερμανίδα που ζει στην Ελβετία, ήθελε να απαγορευτούν οι έρευνες του CERN, η έδρα του οποίου βρίσκεται στη Γενεύη. Το CERN διαθέτει τον μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων στον κόσμο, ο οποίος χρησιμοποιείται από τους επιστήμονες στην έρευνά τους για την ανακάλυψη της προέλευσης του σύμπαντος καθώς αναδημιουργεί τις συνθήκες που εμφανίστηκαν αμέσως μετά το Μπιγκ Μπανγκ.
 
Όμως το δικαστήριο έκρινε υπέρ των επιστημόνων “η πλειοψηφία των οποίων κρίνει ότι το CERN δεν συνιστά κίνδυνο”. Έβαλε έτσι οριστικά στο αρχείο την προσφυγή της Γερμανίδας η οποία είχε επιχειρήσει και το 2010 να σταματήσει το CERN, προσφεύγοντας τότε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.
 
Η γυναίκα υποστήριζε ότι με τα πειράματά τους για τη σκοτεινή ύλη οι επιστήμονες μπορεί να δημιουργήσουν μικρές μαύρες τρύπες οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στην καταστροφή της Γης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Αγγίξαμε” το Σωματίδιο του Θεού; – Ανακαλύφθηκε σωματίδιο που θα μπορούσε να είναι το μποζόνιο του Higgs! – Κόσμος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο παραλήρημα από τη στενή συνεργάτη του Τραμπ, Πόλα Γουάιτ: «Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να γίνουν δεκτοί στον παράδεισο»
Επεισοδιακή συνάντηση της Πόλα Γουάιτ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Παρά τις καταγεγραμμένες διώξεις των Χριστιανών στα παλαιστινιακά εδάφη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορεί Κατάρ και Ιράν για fake news
Η Πόλα Γουάιτ με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου 7