Κόσμος

Στο δικαστήριο ο τέως βασιλιάς Αλβέρτος για το… “νόθο παιδί του”

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει στη βελγική κοινή γνώμη η είδηση της κλήτευσης του τέως βασιλιά Αλβέρτου του Β΄ στο Δικαστήριο, προκειμένου να παρουσιάσει την δική του εκδοχή σχετικά με τους ισχυρισμούς γυναίκας ότι αποτελεί τον φυσικό της πατέρα.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο της κατά τεκμήριο φίλα προσκείμενης στην βασιλική οικογένεια εφημερίδας De Standaard, όπου επικροτείται η απόφαση του δικαστηρίου με το σκεπτικό, ότι πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό πως και η βασιλική οικογένεια, ακόμα κι όταν δεν καλύπτεται από ασυλία, δεν υφίσταται προνομιακή μεταχείριση, ούτε διαθέτει περισσότερα δικαιώματα από τους υπόλοιπους πολίτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή στη Βρετανία με τον Τζέι Ντι Βανς που χλεύασε τα σχέδια για ειρήνη στην Ουκρανία: «Τυχαία χώρα που δεν έχει πολεμήσει εδώ και 30 ή 40 χρόνια»
«Αν θέλετε να διασφαλίσετε ότι ο Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά, η καλύτερη λύση είναι η συμφωνία που προωθεί ο Τραμπ για τα ορυκτά», είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς