Κόσμος

Στο έλεος της κακοκαιρίας Darragh Βρετανία και Ιρλανδία: Δυο νεκροί, χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και λυσσαλέοι άνεμοι

Για προληπτικούς λόγους έκλεισαν πάρκα και πολλές χριστουγεννιάτικες αγορές

Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, ζουν τις τελευταίες μέρες στους άγριους ρυθμούς της κακοκαιρίας Darragh που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δυο ανθρώπους.

Ένας άντρας 40 ετών έχασε τη ζωή του όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω, λόγω των ισχυρών ανέμων από την κακοκαιρία που σαρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο, στο όχημα που οδηγούσε στην περιοχή Πρέστον, της βορειοδυτικής Αγγλίας, περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια του Μάντσεστερ ενώ νοτιότερα σε περιοχή έξω από το Μπέρμιγχαμ ένας ακόμη σκοτώθηκε ενώ οδηγούσε κάτω από παρόμοιες συνθήκες.

Ο άνεμος σε ορισμένες περιοχές έφτασε τα 149 χιλιόμετρα την ώρα δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε όλα τα μέσα συγκοινωνιών με τις αρχές να συνιστούν στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους για να προφυλαχτούν. Χιλιάδες νοικοκυριά εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό.

Χθες (07.12.2024) για προληπτικούς λόγους έκλεισαν πάρκα και πολλές χριστουγεννιάτικες αγορές αλλά ακόμη και το περίφημο θεματικό πάρκο των Χριστουγέννων Winter Wonderland στο Λονδίνο.

stormdarrah

Περίπου 3 εκ. άνθρωποι σε περιοχές της Ουαλίας και της νοτιοδυτικής Αγγλίας έλαβαν προειδοποιήσεις στα κινητά τους για την καταιγίδα Ντάρα. «Πρόκειται για τη πιο ευρεία χρήση του συστήματος προειδοποίησης που έχει ποτέ ενεργοποιηθεί στην χώρα», επισημαίνουν βρετανικά ΜΜΕ.

darahg

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μετεωρολογική υπηρεσία στην Βρετανία εκδίδει κόκκινες προειδοποιήσεις μόνο όταν οι υπάρχει εκτίμηση ότι τα καιρικά φαινόμενα απειλούν ανθρώπινες ζωές.

 

Αν και ο κόκκινος συναγερμός σήμερα έχει λήξει, υπάρχει κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους σε Αγγλία και Ουαλία μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Διασώστες στα χαλάσματα κτηρίου της Μπανγκόνγκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ
Παραλίγο τραγωδία πάνω από την Ουάσινγκτον - Airbus κινδύνευσε να συγκρουστεί με στρατιωτικό αεροσκάφος
Η FAA σκοπεύει να ζητήσει 2.000 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος, μετά τις ελλείψεις προσωπικού που αποκαλύφθηκαν στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της 29ης Ιανουαρίου
Ένα Aibus της Delta Airlines