Κόσμος

Στο Παρίσι Κάρολος και Καμίλα – Στα ροζ η Βασίλισσα – Το πρόβλημα με το καπέλο

Στη Γαλλία έφτασαν για τριήμερη επίσημη επίσκεψη ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Καρόλου ως Βασιλιά, αν και ως Πρίγκιπας είχε μεταβεί αρκετές φορές καθώς είναι λάτρης της Γαλλίας και άριστος γνώστης της γαλλικής γλώσσας όπως και η μητέρα του.

Τον Βασιλιά Κάρολο και την Βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκε η πρωθυπουργός της Γαλλίας και στη συνέχεια μετέβησαν στο Παρίσι με πρώτο σταθμό την Αψίδα του Θριάμβου. 

Η Καμίλα ντυμένη στα ροζ προσπαθούσε να συγκρατήσει το καπέλο της καθώς φυσά δυνατός αέρας στην γαλλική πρωτεύουσα. 

charles camilla france

Μετά από τις τελετές που έχουν προγραμματιστεί θα ακολουθήσει ένα λαμπερό δείπνο στις Βερσαλλίες με διάσημους καλεσμένους. 

charles arc

Οι Μικ Τζάγκερ, Χιου Γκραντ, Μπερνάρ Αρνό, Ντιντιέ Ντογκμπά περιλαμβάνονται στους γύρω στους 150 προσκεκλημένους στο επίσημο δείπνο.

charles camilla france

Όπως ανακοινώθηκε από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων από τις προσωπικότητες του κόσμου του πολιτισμού αναμένονται κυρίως ο τραγουδιστής των Rolling Stones Μικ Τζάγκερ, οι ηθοποιοί Χιού Γκραντ, η Σαρλότ Γκενσμπούρ και η Έμμα Μακέι, οι συγγραφείς Κεν Φόλετ, Κέιτ Έλιοτ και Κρίστοφερ Χάμπτον, οι φωτογράφοι Μπετίνα Ρενς και Γιαν Αρτίς-Μπερτράν.

Μεταξύ των εκπροσώπων από τον χώρο του αθλητισμού περιλαμβάνονται ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ, οι πρώην ποδοσφαιριστές Ντιντιέ Ντρογκμπά και Πατρίκ Βιεϊρά, που αγωνίσθηκαν πολύ στην Αγγλία, η πρώην τενίστρια Αμελί Μορεσμό (είχε κερδίσει το 2008 το Γουίμπλετον) και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 του Παρισιού Τόνι Εστανγκέ.

Οι μεγάλες γαλλικές επιχειρήσεις θα εκπροσωπηθούν ευρέως με τους Μπερνάρ Αρνό (LVHM), Ξαβιέ Νιλ (Illiad), Λίνα Ναΐρ (Chanel), Κατρίν Μακγκρέγκορ (Engie), Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ (Renault).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ιταλία πενθεί: Για τρεις μέρες σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο της ιταλικής κυβέρνησης, για τον καθορισμό των λεπτομερειών σχετικά με την υποδοχή των προσκυνητών και των πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών που θα μεταβούν στη Ρώμη
Πιστοί αποτίουν φόρο τιμής στον Πάπα Φραγκίσκο
Ισημερινός: Έσυραν έναν Βρετανό έξω από αστυνομικό τμήμα που κατηγορούνταν για φόνο και τον έκαψαν ζωντανό
Μια ομάδα ντόπιων που ζητούσε δικαιοσύνη εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα, άρπαξε τον άντρα και τον έσυρε στο καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno, όπου τον έκαψε ζωντανό
Αστυνομία Ισημερινού