Κόσμος

Στο “πλευρό” του Γιούνκερ ο Μοσκοβισί για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου

Υπέρ των προτάσεων του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τη θέσπιση μιας θέσης υπουργού Οικονομικών και τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, τάσσεται ο Πιερ Μοσκοβισί. Ο επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν τόνισε πως κάτι τέτοιο μπορεί να έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα στην λήψη αποφάσεων στην "ζώνη του ευρώ"

Σε ό,τι αφορά τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα «γνήσιο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο», ο ίδιος σημείωσε πως το «όραμα» του προέδρου Γιούνκερ είναι το «ίδιο» με το δικό του. «Αυτό αφορά τη δημιουργία ενός σώματος το οποίο θα είναι στενά συνδεδεμένο με τις δημοκρατικές δομές της ΕΕ, αφήνοντας πίσω το διακυβερνητικό πείραμα», υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος.

Εξάλλου, ο αρμόδιος και για τα φορολογικά επίτροπος Μοσκοβισί στήριξε το αίτημα του προέδρου Γιούνκερ προς τα κράτη μέλη «να παραιτηθούν από την ομοφωνία στα φορολογικά θέματα και να αποφασίσουν βάσει πιο δημοκρατικών κανόνων».

Τέλος, ο Π. Μοσκοβισί σχολίασε πως η «αισιοδοξία» με την οποία βλέπει αυτό το φθινόπωρο η Ευρώπη είναι «βάσιμη», καθώς «η οικονομική ανάκαμψη ενισχύεται και οι Ευρωπαίοι πήραν το πεπρωμένο τους στα χέρια τους στους τομείς της άμυνας, του κλίματος, του εμπορίου και της μεταρρύθμισης της οικονομικής και νομισματικής ένωσης».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ευρώπη έχει τον άνεμο στα πανιά της και ο Ζ.Κ. Γιούνκερ έχει θέσει μια φιλόδοξη πορεία για μας προκειμένου να προχωρήσουμε μαζί», καταλήγει ο Γάλλος επίτροπος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς ο Τραμπ έκατσε στην πρώτη σειρά στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου - Γιατί Στάρμερ και πρίγκιπας Γουίλιαμ κάθισαν «στο περιθώριο»
Οι μονάρχες και οι αρχηγοί κρατών υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν εντολές για τη διάταξη των καθισμάτων στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου με βάση το... γαλλικό αλφάβητο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η βασίλισσα Λετίσια παρακολουθούν τη μεταφορά του φέρετρου του Πάπα Φραγκίσκου από παλκοφόρους κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης λειτουργίας του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό
Επαφές κορυφής για την Ουκρανία στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου – Οι συνομιλίες με τον Ζελένσκι και οι «χρησμοί» της Ρώμης
Οι διεθνείς ηγέτες που συνέρρευσαν για το τελευταίο αντίο στον Πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη, βρήκαν την ευκαιρία, με πρώτον τον Τραμπ, να εξετάσουν τις πιθανότητες για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ο Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι ξένοι ηγέτες παρευρέθησαν στον ύστατο αποχαιρετισμό προς τον Πάπα Φραγκίσκο
Η Μελάνια Τραμπ έχει γενέθλια και τα γιόρτασε «στον αέρα» με τον Ντόναλντ Τραμπ – «Χρόνια πολλά Πρώτη Κυρία»
Ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε νωρίς από τη Ρώμη λίγο μετά την κηδεία του Πάπα για την κεράσει ένα ρομαντικό δείπνο στο Air Force One για τα 55α γενέθλιά της Μελάνια Τραμπ
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ αναχωρούν από την Ιταλία στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο