Κόσμος

Στο τραπέζι ο “Τόμπιν”

Ναι στο φόρο, λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν ισχύσει για όλους 

Νέους υποστηρικτές κερδίζει κάθε μέρα ο “φόρος Τόμπιν” λόγω κρίσης. 

Μετά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Γιοακίν Αλμούνια, έκρινε σήμερα ότι η εφαρμογή του “φόρου Τόμπιν” σε όλες τις αγορές, που προτείνεται από το Βερολίνο, “είναι καλή ιδέα,  δύσκολα  όμως εφαρμόσιμη”.

Ο φόρος Τόμπιν αφορά τη φορολόγηση όλων των χρηματιστηριακών συναλλαγών και αποτελεί τον μοναδικό ίσως τρόπο για να πληρώσουν “οι αγορές” τα χρήματα που θα χρειαστούν για να βγουν από την κρίση.

Αυτό που προβληματίζει τους ευρωπαίους, τώρα,  είναι αν και οι άλλες χώρες εκτός ΕΕ θα αποφασίσουν να τον επιβάλλουν.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Ζ. Μπαρόζο, στη συνεδρίαση, ο οποίος είναι φανατικός υποστηρικτής του φόρου.
“Δεν βλέπω γιατί, πρέπει να κάνουμε εμείς, η ΕΕ, το Μπαχρέϊν προνομιακό τόπο αθρόας τοποθέτησης διεθνών κεφαλαίων, στην περίπτωση που μόνοι εμείς αποφασίσουμε να φορολογήσουμε τις χρηματιστηριακές συναλλαγές”, δήλωσε.

   

   

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στάρμερ: Ο Πούτιν θα πρέπει «αργά ή γρήγορα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»
Ο Keir Starmer φιλοξένησε μια κλήση με περίπου 25 ηγέτες συμμαχικών εθνών στον «συνασπισμό των πρόθυμων» που επιδιώκει να βοηθήσει στην επιβολή μιας πιθανής εκεχειρίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Ο Κιρ Στάρμερ
Έλον Μασκ: Μέχρι το 2031 ο πρώτος άνθρωπος στον Άρη – Στα τέλη του 2026 η εκτόξευση του Starship με προορισμό τον κόκκινο πλανήτη
Μασκ και Τραμπ ονειρεύονται τον Άρη με τον κροίσο να ευελπιστεί ότι μέσα σε λίγα χρόνια Αμερικανοί θα έχουν καταφέρει να προσεδαφιστούν στον πλανήτη
Ο Έλον Μασκ
Λεωνίδας Καβάκος για τα γιουχαΐσματα στον Τζέι Ντι Βανς: Σοκαριστικό αυτό που συνέβη, ήταν ένα μάθημα για μένα
«Δεν συμφωνώ με τις διαμαρτυρίες μέσα σε αίθουσες συναυλιών αλλά καταλαβαίνω ότι στην Αμερική οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε κρατικές παρεμβάσεις»
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς δέχτηκε αποδοκιμασίες στο Kennedy Center