Site icon NewsIT

Στο Χονγκ Κονγκ ο Σνόουντεν που αποκάλυψε το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις πολιτών

10.06.2013 | 13:08
Στο Χονγκ Κονγκ ο Σνόουντεν που αποκάλυψε το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις πολιτών

Ο Εντουαρντ Σνόουντεν, ο υπάλληλος τεχνικής εταιρείας που συνεργάζεται με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, ο οποίος είναι η πηγή των διαρροών σχετικά με το αμερικανικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων των τηλεπικοινωνιών, βρίσκεται σήμερα στο Χονγκ Κονγκ αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις των αμερικανικών αρχών και των αρχών του Χονγκ Κονγκ.

Ο Σνόουντεν έχει καταλύσει σε ξενοδοχείο του Χονγκ Κονγκ, το οποίο σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που του πήραν συνέντευξη είναι “πολυτελές”. Ο 29χρονος έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να ζητήσει πολιτικό άσυλο από “οποιαδήποτε χώρα πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και αντιτίθεται στην θυματοποίηση της ιδιωτικής ζωής παγκοσμίως”. Ωστόσο, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το τι πιστεύει ότι θα του συμβεί μετά την πράξη του, απάντησε: “Τίποτα καλό”.

Ο πρώην αξιωματούχος της CIA Μπομπ Μπάερ, δήλωσε αργά χθες το βράδυ στο CNN, ότι οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν την έκδοσή του.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τον καταδιώξει. Δεν μπορεί να το αφήσει να περάσει έτσι”, είπε ο ίδιος.
Δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη δήλωση από την πλευρά των αρχών του Χονγκ Κονγκ ή της κινεζικής κυβέρνησης, που, σύμφωνα με ειδικούς, αμφότερες ενδέχεται να αρνηθούν να τον εκδώσουν.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναμένεται να ασχοληθεί με το θέμα της ποινικής δίωξης του Σνόουντεν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δεδομένης της παρουσίας του Σνόουντεν στην Κίνα, αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον “εξετάζουν την υπόθεση ως πιθανή υπόθεση κινεζικής κατασκοπείας”, είπε ο Μπάερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έντουαρντ Σνόουντεν: Αυτός είναι το… «βαθύ λαρύγγι» που αποκάλυψε τις παρακολουθήσεις πολιτών (VIDEO)

Ομπάμα: “Δεν παρακολουθούνται οι κλήσεις σας”

Λευκός Οίκος: Συλλέγουμε από εταιρείες αρχεία κλήσεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Απίστευτη ομολογία: Ναι, παρακολουθούμε πολίτες!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version