Κόσμος

Στόλτενμπεργκ για κάψιμο Κορανίου: «Ενέργειες που είναι προσβλητικές και κατακριτέες δεν είναι απαραιτήτως παράνομες»

Με έμμεσο τρόπο δικαιολόγησε το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το περιστατικό με το κάψιμο ενός αντιτύπου του Κορανίου στη Στοκχόλμη και για το κατά πόσο θα μπορούσε να επηρεάσει τις πιθανότητες της Σουηδίας για την ένταξή της στη Συμμαχία πριν από τη σύνοδο του Βίλνιους, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα που προκαλεί αυτό, τονίζοντας ότι «ενέργειες που είναι προσβλητικές και κατακριτέες δεν είναι απαραιτήτως παράνομες σε ένα κυρίαρχο νομικό σύστημα».

Επισήμανε ότι υπήρξαν διαδηλώσεις τόσο κατά της Τουρκίας όσο και κατά του ΝΑΤΟ στη Σουηδία, που αν και δεν του αρέσουν, υπερασπίζεται το δικαίωμα των διαδηλωτών να διαφωνούν, «είναι μέρος της ελευθερίας έκφρασης», ανέφερε.

Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία του να υπάρξει πρόοδος στην οριστικοποίηση της ένταξης αναφερόμενος στη συμφωνία με τον Τούρκο πρόεδρο για συνάντηση υψηλού επιπέδου που σχεδιάζεται για την επόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών, συμβούλων Εθνικής Ασφαλείας και επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών. Τέλος, επανέλαβε ότι η Σουηδία έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκρούστηκαν αεροπλάνα στο αεροδρόμιο «Ρόναλντ Ρίγκαν» της Ουάσινγκτον – Δεν υπάρχουν τραυματίες
Στις 19 Ιανουαρίου, εξαιτίας της σύγκρουσης στρατιωτικού ελικοπτέρου Black Hawk με αεροσκάφος της «American Airlines» κοντά στο «Ρόναλντ Ρίγκαν» 67 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους
Αεροπλάνα στο αεροδρόμιο «Ronald Reagan» των ΗΠΑ